1. Home
  2.  | 
  3. Praktijkonderwijs
  4.  | Pro-diploma

Pro-diploma

Het Rotterdamse pro-diploma

Sinds het schooljaar 2016-2017 ontvangen alle leerlingen van Accent het Rotterdamse pro-diploma. Het diploma maakt in één oogopslag aan werkgevers duidelijk wat je kan. Alle (deel)certificaten staan erop. Het pro-diploma biedt net als andere diploma’s geen garantie op een baan, maar is zeker iets om trots op te zijn en handig voor je toekomstige werkgever.

Daarnaast neemt iedere leerling een goed gevulde portfolio-map mee bij het verlaten van de school. In deze map bewaar je studieresultaten, certificaten en diploma’s van alle schooljaren.

Betrokken werkgevers

Leerlingen die het praktijkonderwijs volgen, ontvangen momenteel geen landelijk erkend diploma. Omdat we het belangrijk vinden dat ook de leerlingen van het praktijkonderwijs hun schoolcarrière met een diploma kunnen afsluiten, is met de gemeente Rotterdam afgesproken dat alle leerlingen van het praktijkonderwijs in deze regio een diploma krijgen. Werkgevers uit de Rotterdamse regio zijn betrokken bij dit diploma.

Samenwerking

Samen met andere praktijkscholen is Accent aangesloten bij het Landelijk Werkverband voor Praktijkonderwijs. Samen pleiten zij voor een landelijk erkend diploma.

Andere diploma's

Leerlingen die de entree-opleiding volgen en succesvol afronden, ontvangen naast het pro-diploma ook het entree-diploma (mbo1). Daarnaast kunnen leerlingen op Accent Capelle een landelijk erkend diploma Engels behalen en op Accent Centrum een landelijk erkend diploma Nederlands.