1. Home
  2.  | 
  3. Algemeen
  4.  | Sluiting scholen van CVO Accent

Sluiting scholen van CVO Accent

15 maart 2020

Geachte ouders en verzorgers,

Vandaag heeft het kabinet aangekondigd dat alle scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs per direct worden gesloten vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Dat betekent dat ook al onze scholen vanaf morgen gesloten zijn. Ook de stages van al onze leerlingen zullen dientengevolge niet kunnen doorgaan. De stagebedrijven zullen door de stagedocenten van onze scholen op de hoogte worden gebracht. De maatregel geldt tot en met 6 april. Het is goed mogelijk dat deze periode wordt verlengd.

We begrijpen dat dit van grote impact kan zijn op uw gezinssituatie. Misschien is het voor u moeilijk om op deze korte termijn opvang te organiseren. Voor kinderen van ouders die werken in een sector die van vitaal belang is voor het draaiend houden van onze maatschappelijke structuren en de zorg, is onze school de komende dagen geopend. Uw kind kan dan naar school komen. Wij vragen u om aan de school van uw zoon/dochter te laten weten of u gebruik maakt van deze mogelijkheid.

NB: kinderen die gezondheidsklachten hebben van verkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten mogen niet naar school komen.

Deze week maken de teams op onze scholen een plan van aanpak hoe we de komende periode met de situatie zullen omgaan. We informeren u hier later deze week verder over. We begrijpen dat er veel vragen en zorgen kunnen leven. We doen een beroep op uw vertrouwen, dat wij zorgvuldige afwegingen zullen maken en het belang van de leerlingen, ook als zij thuis zijn, steeds voorop zullen stellen. Bij eventuele specifieke vragen willen we u verzoeken contact op te nemen met de school van uw zoon/dochter.

Tijden van crisis brengen veel onzekerheid met zich mee. En een ideale oplossing bestaat er niet. Maar samen kunnen we heel veel aan.
Dank voor uw begrip, namens de directies en teams van alle Accent scholen.

Dhr. C. van Noordwijk
Algemeen directeur Accent