1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Branchekeuze avond 4 april

Branchekeuze avond 4 april

14 mei 2019

Leerlingen uit leerjaar 3 maken binnenkort de keuze voor een brancherichting. In leerjaar 4 en 5 volgen de leerlingen namelijk een van de vele brancheopleidingen in onze school. Dat kan zijn een brancheopleiding keukenassistent (KAS), winkelmedewerker, assistent logistiek, vorkheftruckopleiding, schoonmaken in de groothuishouding (RAS), werken in een zorginstelling (SVA), balietraining, lassen (MIG/MAG en electrode), machinale houtbewerking en banktimmeren, Assistent medewerker in de interieur en mode branche, schilderen, entree sport en recreatie of sport en discipline (beveiliging). Ook kunnen leerlingen op een van onze andere Accent vestigingen een branche opleiding volgen zoals carcleaning of groenonderhoud.

Leerlingen worden in drie jaar tijd begeleid in het maken van een passende keuze door middel van  de carrousel arbeidsoriëntatie. Hierbij maken leerlingen kennis met de verschillende richtingen door lessen, bedrijfsbezoeken en groepsstages.

Ook wordt er voorlichting gegeven en doen leerlingen een beroepeninteressetest.

De voorlichtingsavond van 4 april was bedoeld voor ouders en leerlingen. Na een inleiding in de aula waarbij uitgelegd is welke opleidingen er zijn en waar verteld is over de rol en het belang van stage konden ouders en leerlingen in 2 rondes extra informatie krijgen over een bepaalde opleiding door de vakdocenten.

De avond is goed bezocht en het is fijn om te zien dat ouders betrokken zijn bij hun kinderen.

De meeste leerlingen weten inmiddels al goed wat ze gaan kiezen. Enkele leerlingen twijfelen nog. Mentoren zullen met deze leerlingen in gesprek gaan om ze te helpen bij het maken van een goede keuze.