1. Home
 2.  | 
 3. Groep 8
 4.  | Leerlingen groep 8

Leerlingen groep 8

Welkom!

Dit schooljaar ga je een middelbare school kiezen. Dan krijg je andere klasgenoten, verschillende leraren, nieuwe vakken en een andere manier van leren. Spannend, maar vooral ook leuk! Want daarmee start een nieuwe, belangrijke fase van je leven. Tijdens je middelbareschooltijd groei je uit tot een volwassene en leg je de basis voor je verdere toekomst.

Ik heb de open dag gemist, wat nu?

Heb je de open dag gemist? Kom dan gewoon een andere keer langs met je ouders/verzorgers op één van onze scholen. Je kunt daarvoor contact opnemen met de school van jouw voorkeur: Capelle, Centrum, Delfshaven of Hoogvliet.

Schoolkeuze

Samen met je leraar en je ouders kies je een vervolgschool. Belangrijk in die keuze is het advies dat je van je basisschool krijgt en de uitslag van de Doorstroomtoets. Krijg je het advies praktijkonderwijs en woon je in de regio Rotterdam? Dan is de kans groot dat je naar één van de 4 scholen van Accent gaat. Deze scholen staan in Capelle, CentrumDelfshaven en Hoogvliet.

Accent

De praktijkscholen van Accent zijn gezellige, veilige en niet al te grote scholen. Iedereen kent elkaar. Naast docenten werken op school ook andere medewerkers zoals een conciërge, een ondersteuningscoördinator en een maatschappelijk werker. Al deze medewerkers willen jou vooruithelpen en ervoor zorgen dat jij met plezier je schooltijd doorbrengt.

Op onze scholen werk je veel met je handen, leer je jouw talenten aanspreken en passen de docenten de lessen op jouw tempo aan. Natuurlijk krijg je rekenen, taal dat soort algemene vakken, maar ook praktijkvakken zoals metaaltechniek, winkelpraktijk, groenvoorziening, koken en verzorging. Je zit dus niet de hele dag met je neus in de boeken! Maar leert ook veel door te doen en te ervaren. Daarom ga je bijvoorbeeld ook regelmatig buiten de school een kijkje nemen tijdens de stages, sport en culturele activiteiten.

Voordelen Accent Praktijkonderwijs

 • Kleine, gezellige scholen waar je elkaar kent
 • Klassen met gemiddeld 15 leerlingen
 • Leren door te doen
 • Ontdekken van jouw talenten
 • Betrokken docenten
 • Leren in je eigen tempo en op je eigen niveau
 • Mbo entree-opleiding
 • (Interne) stages
 • Verschillende branche-certificaten en pro-diploma

Kennismaken

Weten dat praktijkonderwijs bij je past, is stap één. Maar je prettig voelen op je nieuwe school is minstens net zo belangrijk. Elke school van Accent is anders: elke school heeft een eigen sfeer, een eigen gebouw en andere (onderwijs) accenten.

Kom daarom eens met je ouders/verzorgers langs en proef de sfeer op onze scholen. Je kunt daarvoor een afspraak maken door contact op te nemen met één of meerdere scholen.

Je kunt je ook online aanmelden voor een persoonlijke rondleiding door het kennismakingsformulier in te vullen of te bellen met de school van jouw voorkeur.

Op onze scholen gaat het meer om wat je kunt dan om wat je weet.

Veelgestelde vragen

Is er een open dag?

We hebben 1x per jaar een open dag. Kom langs en proef de sfeer op onze scholen tijdens deze open dag. Je kunt op de scholen binnenlopen tussen 16.00 uur en 20.00 uur, de laatste informatie vind je op de speciale open dag-pagina.

Ik heb de open dag gemist, wat nu?

Heb je de open dag gemist? Kom dan gewoon een andere keer langs met je ouders/verzorgers op één van onze scholen. Je kunt daarvoor contact opnemen met de school van jouw voorkeur: Capelle, Centrum, Delfshaven of Hoogvliet.

Krijg ik ook huiswerk?

Dat is per locatie verschillend. Zo is Accent centrum een huiswerkvrije school. Alle lesstof krijg je aangeboden in de lesdagen. Soms wordt er een opdracht meegegeven die je thuis moet maken. Als je kiest voor de pro-plus lijn van Accent Capelle dan krijg je wel huiswerk mee. En als je kiest voor Accent Hoogvliet, dan krijg je vanaf het 4e jaar huiswerk mee als je de entree-opleiding volgt. Op die manier wen je daar alvast aan voor als je later de overstap naar het mbo wilt maken. Vraag op de school van jouw keuze daarom of je huiswerk krijgt.