1. Home
 2.  | 
 3. Over de school
 4.  | Algemeen

Algemeen

Accent heeft maar liefst 4 praktijkscholen verspreid over de Rotterdamse regio. Je hoeft dus nooit ver te reizen. De scholen zijn gevestigd in Capelle, Centrum, Delfshaven en Hoogvliet.

De praktijkscholen van Accent zijn gezellige, veilige en niet al te grote scholen. Iedereen kent elkaar. Naast docenten werken op school ook andere mensen zoals een conciërge, een zorgcoördinator en een maatschappelijk werker. Al deze mensen willen jou vooruithelpen en ervoor zorgen dat jij met plezier je schooltijd doorbrengt.

Veilige school

Onze scholen zijn door de gemeente benoemd als veilige scholen en hebben hiervoor een certificaat ontvangen. Onze scholen hebben dit keurmerk gekregen, omdat zij een goede aanpak hebben om alle leerlingen een veilige omgeving te bieden. Niet alleen met een veilig schoolgebouw, maar ook bijvoorbeeld met een veilige sfeer waarin je je op je gemak voelt, ook als je fouten maakt.

Gezonde school

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt voor alcohol, drugs op school, schooluitval, spijbelende leerlingen of probleemgedrag door het gebruik van alcohol, drugs of gamen. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen gezond opgroeien. In de klas krijg je daarom voorlichting over verschillende thema’s en voor ouders organiseren wij themabijeenkomsten.

Voor nieuwe leerlingen

 • Voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe mentor en nieuwe klas. Ook kunnen nieuwe leerlingen van de basisschool proeflessen volgen.
 • Aan het begin van het schooljaar zijn er introductiedagen voor de eerstejaarsleerlingen.
 • Als het mogelijk is, plaatsen we je bij bekenden in de klas (vriend/klasgenoot uit groep 8).
 • In de brugklas (klas 1) krijg je meerdere uren per dag les van een vaste groepsdocent/mentor.

Weetjes

 • De school streeft naar zo min mogelijk docenten voor één klas.
 • Je hoeft weinig van lokaal te wisselen.
 • Praktijkvakken worden door geschoolde vakdocenten gegeven.
 • Elke dag start je met je mentor.
 • Je krijgt ook lessen sociale vaardigheden (SOVA).
 • Onze stagebegeleiders hebben goede relaties met stage bedrijven.

INNOVATIEFONDS

Onze school participeert in het Innovatiefonds PROVSO.WORKS. Dit Innovatiefonds maakt innovatieve en vernieuwende arbeidstoeleidingsprojecten mogelijk gericht op jongeren in het PrO en vso. Je leest hier meer over het doel, hoe een projectaanvraag werkt en wie er namens Accent in de stuurgroep zit.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een les?
Op onze scholen werken we met blokuren van 80-100 minuten.
Heb ik ook tussenuren?
Je hebt geen tussenuren en vrijwel geen uitval van lessen (alleen bij hoge uitzondering). We proberen alle uitval van docenten zelf op school op te vangen.
Wat houden lessen sociale vaardigheden in?
Je leert bijvoorbeeld hoe je omgaat met kritiek, wanneer en hoe je hulp kunt vragen. Dit soort vaardigheden zijn belangrijk om een fijne schooltijd met elkaar te hebben, maar ook voor je werk later. Met de lessen leer je om met zelfvertrouwen relaties met je klasgenoten, je toekomstige collega’s en anderen op te bouwen.