1. Home
 2.  | 
 3. Scholen
 4.  | Hoogvliet

Hoogvliet

CONTACT

Max Havelaarweg 53
3193 VA  Hoogvliet
Tel: 010 – 209 55 03
(8.00 – 16.30 uur)
accenthoogvliet@cvoaccent.nl

Accent Hoogvliet

Onze school is excellent in het pedagogisch klimaat, de duidelijke leerroutes vanaf de intake tot aan de uitstroom én arbeidstoeleiding. Van mentor tot conciërge, iedereen op onze school zet zich in om een positieve relatie met iedere leerling op te bouwen. Dit biedt een veilig klimaat, rust, structuur en duidelijkheid. Onze leerlingen vinden het dan ook heel prettig om op onze school te leren. Zij worden direct betrokken bij hun eigen ontwikkeling. Er is ruimte voor ideeën van de leerlingen, maar we hebben ook duidelijke afspraken over hoe we met elkaar omgaan. Het motto van onze school is: ‘Zonder relatie geen prestatie’. De relatie tussen leerlingen, school en ouders vormt de basis van de behaalde goede prestaties met onze leerlingen.’
Alle bezoekers die onze school binnenkomen, zeggen dat de school voelt als een warm bad. Leerlingen en docenten komen iedere dag met plezier naar school, omdat ze zich veilig en gewaardeerd voelen.

Levensecht leren

Onze ambitie is om een kwalitatief goede school te blijven. Met een modern schoolgebouw, goed uitgeruste praktijklokalen, leerwerkplaatsen, de entree-opleiding op 5 minuten loopafstand en een Kunst- en Cultuurprofiel vinden veel leerlingen onze school super ‘chill’. Want welke school heeft nu een levensechte winkel in de school waar mensen uit de buurt tweedehands spullen kunnen kopen? En wat is er nu leuker om op school een vorkheftruck te leren bedienen of in de omgeving allerlei klussen te mogen doen binnen de lessen groenvoorziening? Zo wisselen we ‘doe en denk’ vakken af zodat je ook belangrijke praktijkervaring opdoet.

Wij willen het maximale uit de leerling halen. Alle leerlingen stromen binnen maximaal 5 jaar uit naar een bestendige plek in de maatschappij of een vervolgopleiding.

CONTACT

Max Havelaarweg 53
3193 VA  Hoogvliet
Tel: 010 – 209 55 03
(8.00 – 16.30 uur)
accenthoogvliet@cvoaccent.nl

VAKANTIES 2023-2024

Herfstvakantie 14 t/m 22 okt 2023
Kerstvakantie 23 dec 2023 t/m 7 jan 2024
Voorjaarsvakantie 17 t/m 25 febr 2024  
Goede vrijdag 29 maart 2024  
Paasmaandag 1 april 2024
Meivakantie 27 april t/m 12 mei 2024  
Pinkstermaandag 20 mei 2024
Zomervakantie 13 juli t/m 25 aug 2024 

Studiedagen 2023-2024

Leerlingen zijn vrij op de volgende dagen:
21 augustus 2023
14 september 2023 (vanaf 12.15 uur)
4 oktober 2023 (vanaf 12.15 uur)
12 oktober 2023 (vanaf 12.15 uur)
5 december 2023 (vanaf 12.15 uur)
22 december 2023 (vanaf 12.15 uur)
8 januari 2024
22 april 2024
29 mei 2024
4 juni 2024 (vanaf 12.15 uur)

Stages gaan gewoon door tijdens studie(mid)dagen.

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
 • Op onze school zitten circa 200 leerlingen.
 • In de klas zitten gemiddeld 16 leerlingen.
 • Extra lessen taal voor leerlingen met een taalachterstand.
 • Extra lessen rekenen.
 • Drie keer per jaar een coachingsgesprek met je mentor.
 • Leerlingen lopen in leerjaar 2 een maatschappelijke stage.
 • In mei is er ieder jaar voor alle leerjaren een sportdag.
 • Leerlingen uit klas 1 en 2 maken kennis met allerlei vrijetijdsbestedingen, zoals schilderen, dansen, modelbouw, zwemmen, judo etc.
Wat doet onze school aan (culturele) activiteiten?
 • Jaarlijkse theaterpresentatie-avond. Dit is een groot spektakel met vaak een literair boek als thema. Alle leerlingen doen hier aan mee, onder begeleiding van (echte) kunstenaars.
 • De school heeft een structurele samenwerking met Theater Rotterdam en het Maastheater.
 • Elke vrijdag staan er lessen vrijetijdsbesteding voor de klassen 1, 2 op het programma. Voor een paar weken kies je een hobby als schilderen, dansen, modelbouw, zwemmen, judo, fotografie, wandelen, mountainbiken, etc. Ook gaan we op bezoek bij een sportclub/hobbyclub/vereniging of vrijwilligersorganisatie.
 • Introductiedagen aan het begin van het schooljaar.
 • Gastlessen van HALT, Youz, theaterdocenten.
Wat zijn de lestijden?

08.15 – 08.30 uur  dagopening
08.30 – 09.20 uur  1e uur 
09.20 – 10.10 uur  2e uur
10.10 – 10.25 uur  Pauze
10.25 – 11.15 uur  3e uur
11.15 – 12.05 uur  4e uur
12.05 – 12.35 uur  Pauze
12.35 – 13.25 uur  5e uur
13.25 – 14.15 uur  6e uur
14.15 – 14.30 uur Coaching door de mentor

AGENDA

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Social Wall Accent Hoogvliet

Leren op Locatie: Werkweken
Leren op Locatie: Werkweken Leren op Locatie. Dat is een onderdeel binnen de vakgroep Groen, maar nooit eerder bleven we ergens overnachten. Eind oktober zijn de leerlingen van de vakgroep op werkweek geweest naar Bed and Breakfast (B&B) de Buitenhof in de Noordoostpolder.
Extra inhaalweek in de meivakantie Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet
Extra inhaalweek in de meivakantie Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet De eerste week van de meivakantie was het gezellig druk op Accent Hoogvliet! Er werden verschillende AVO- en praktijklessen gegeven binnen de vakgroepen.
SVA1-Werken in het Groen behaald op Accent Hoogvliet
SVA1-Werken in het Groen behaald op Accent Hoogvliet Voor de tweede keer dit schooljaar heeft het examen Scholing Voor Arbeid voor de leerlingen van de Vakgroep Groen plaatsgevonden. Deze keer zijn Alyssa, Jeroen, Joey, Roberto en Taha, onze gastleerling van HPC Centrum, erin geslaagd dit examen met stoer resultaat af te ronden. In oktober gingen Vitor, Jochem en Wessel hen al voor.
Levend Lokaal in ontwikkeling op Accent Hoogvliet
Levend Lokaal in ontwikkeling op Accent Hoogvliet Een Levend Lokaal is meer dan een groen schoolplein. Het is een ruimte waar buiten les gegeven kan worden èn waar leerlingen in de pauze heerlijk kunnen toeven, het is een duurzaam schoolplein, goed voor natuur en milieu.
Leerlingen Hoogvliet vallen in de (kunst)prijzen
Leerlingen Hoogvliet vallen in de (kunst)prijzen Wij besteden op school veel tijd aan kunst. En de afgelopen weken hebben de leerlingen uit klas 1, 2 en 3 tijdens de drama-en muzieklessen meegedaan aan challenges. Waarbij de leerlingen van onze school heel wat leuke prijzen in de wacht hebben gesleept!
Vakgroep wint prijsvraag met groen schoolplein
Vakgroep wint prijsvraag met groen schoolplein Dit jaar heeft de vakgroep Groen van de locatie Hoogvliet meegedaan aan de Groenprijsvraag in het kader van Het Levende Lokaal. Deze week heeft de jury laten weten dat de leerlingen van de vakgroep Groen de prijsvraag hebben gewonnen!
Extra lessen techniek in de herfstvakantie op Accent Hoogvliet
Extra lessen techniek in de herfstvakantie op Accent Hoogvliet Afgelopen herfstvakantie was het niet stil op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. In het technieklokaal was het zelfs erg druk: er waren leerlingen en docenten die in een gezellige sfeer bezig waren met TECHNIEK!
Binder Bedankt!
Binder Bedankt! Nu kennen we Binder Groenprojecten in Portugaal al langer als stagebedrijf voor Accent en kunnen we al flink wat namen noemen van leerlingen die van onze school zijn gegaan met een vaste baan.
Hoogvliet krijgt Predicaat Excellente School
Hoogvliet krijgt Predicaat Excellente School De vlag kan weer uit op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet! Na een strenge procedure van de Onderwijsinspectie hebben wij opnieuw het Predicaat Excellente School gekregen.
‘Burgerschap is belangrijk en leerlingen praten hier graag over mee’
‘Burgerschap is belangrijk en leerlingen praten hier graag over mee’ De leerlingen van Accent Praktijkonderwijs in Rotterdam zijn duidelijk: Burgerschap is een vak dat thuishoort op hun school. ‘Ze leren graag hoe ze met elkaar moeten samenleven’, vertelt docent en onderwijscoördinator Eva Lindenhof-van der Haar van deze ontwikkelschool voor Curriculum.nu.
Kerstgala Accent Hoogvliet een groot succes met verrassende kerstboodschap van Ronnie Flex
Kerstgala Accent Hoogvliet een groot succes met verrassende kerstboodschap van Ronnie Flex Afgelopen 20 december tijdens het jaarlijkse kerstgala op Accent Hoogvliet werden de leerlingen verrast door een mooie kerstboodschap van Ronnie Flex.
Accent Hoogvliet start samenwerking met Hoogvliet Supermarkt
Accent Hoogvliet start samenwerking met Hoogvliet Supermarkt Om levensecht leren mogelijk te maken is Accent Hoogvliet een samenwerking aangegaan met Hoogvliet Supermarkt.Vanaf deze week gaat de vakgroep Handel en Administratie elke dinsdag naar de Hoogvliet supermarkt om de geleerde theorie op de werkvloer toe te passen.
Schrijfster Margje Woodrow op bezoek bij Entree-opleiding van Accent Hoogvliet
Schrijfster Margje Woodrow op bezoek bij Entree-opleiding van Accent Hoogvliet In het kader van de verhalenwedstrijd “Er was eens” , kreeg Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet afgelopen week bezoek van de schrijfster Margje Woodrow.Zij is bekend van jeugdboeken met een spannend tintje en is de schrijfster van het boek “Snitch”.
Start achtste seizoen van praktijkonderwijs, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet
Start achtste seizoen van praktijkonderwijs, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo.
Spetterende Kick-off van het project Young Impact
Spetterende Kick-off van het project Young Impact Vanmorgen 18 oktober vond aan de Lavasweg in ons leercentrum van de Entree opleiding een spetterende aftrap plaats van het project Young Impact. Uitgangspunt van het project Young Impact is, dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken, door iets voor een ander te doen. En daarom willen de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet dan ook graag meedoen aan dit project !
Sportieve prestaties van de docenten van de Accent scholen tijdens jaarlijks volleybal toernooi
Sportieve prestaties van de docenten van de Accent scholen tijdens jaarlijks volleybal toernooi Ook de docenten van de scholen van Accent sporten graag. Zo wordt er elk schooljaar een volleybal toernooi georganiseerd voor de docenten van de verschillende Accent scholen.
Accent Hoogvliet gaat komend schooljaar de challenge aan met Young Impact
Accent Hoogvliet gaat komend schooljaar de challenge aan met Young Impact Komend schooljaar gaat Accent Hoogvliet van start met het project Young Impact. Afgelopen schooljaar zijn de voorbereidingen al getroffen, maar volgend schooljaar start de school met meer klassen en met meer uitdagingen.
Feestelijke uitreiking van 32 diploma’s en 62 certificaten op Accent Hoogvliet
Feestelijke uitreiking van 32 diploma’s en 62 certificaten op Accent Hoogvliet Donderdag 21 juni was een hele feestelijke dag op Accent Hoogvliet. Tijdens de jaarlijkse diploma uitreiking werden maar liefst 19 Diploma’s Praktijkonderwijs uitgereikt en 12 Entree-diploma’s MBO niveau 1.
Leerling van Accent Hoogvliet wint Ipad met landelijke leeswedstrijd `De Weddenschap`
Leerling van Accent Hoogvliet wint Ipad met landelijke leeswedstrijd `De Weddenschap` Jamila Zimmerman leerling van Accent Hoogvliet uit klas 4B kreeg maandag 4 juni de prijs, een Ipad uitgereikt, die ze had gewonnen met de leeswedstrijd `De Weddenschap`.
Vakgroep Horeca Accent Hoogvliet op bezoek bij groothandel ZEGRO
Vakgroep Horeca Accent Hoogvliet op bezoek bij groothandel ZEGRO Op dinsdag 20 februari j.l. bracht de vakgroep Horeca een bezoek aan de ZEGRO de ‘groothandel voor horeca en grootgebruik’, die elke maandag en donderdag producten levert aan onze school voor de Horeca vaklessen.