1. Home
 2.  | 
 3. Scholen
 4.  | Hoogvliet

Hoogvliet

Accent Hoogvliet

Onze school is een ‘excellente school’ en blinkt uit in het pedagogisch klimaat. Onze leerlingen vinden het dan ook heel prettig om op onze school te leren. Zij worden direct betrokken bij hun eigen ontwikkeling. Er is ruimte voor ideeën van de leerlingen, maar we hebben ook duidelijke afspraken over hoe we met elkaar omgaan. Het motto op onze school is dan ook: ‘zonder relatie geen prestatie’. Je leert van en door de interactie met anderen.
Alle bezoekers die onze school binnenkomen, zeggen dat de school voelt als een warm bad. Leerlingen en docenten komen iedere dag met plezier naar school, omdat ze zich veilig en gewaardeerd voelen.

Super chill

Onze ambitie is om de leukste, mooiste en fijnste school van Nederland te worden. Met een mooi, nieuw schoolgebouw, goed uitgeruste praktijklokalen, leerwerkplaatsen, de entree-opleiding op 5 minuten loopafstand en een Kunst- en Cultuurprofiel vinden veel leerlingen onze school super ‘chill’. Want welke school heeft nu een levensechte winkel in de school waar mensen uit de buurt tweedehands spullen kunnen kopen? En wat is er nu leuker om op school een vorkheftruck te leren bedienen of in de schooltuin allerlei klussen te mogen doen tijdens schooltijd? Zo wisselen we ‘doen en denk’ vakken af, zodat je niet de hele dag met je neus in de boeken zit en belangrijke praktijkervaringen opdoet.
Wij willen het maximale uit de leerling halen. Bijna alle leerlingen (97%) stromen binnen 6 jaar succesvol uit naar een werkplek of vervolgopleiding.

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
 • Op onze school zitten cica 195 leerlingen.
 • In de klas zitten maximaal 16 leerlingen.
 • Extra lessen rekenen en taal aan alle leerlingen vanuit de deelname aan het Rotterdamse onderwijsprogramma Leren loont.
 • Drie keer per jaar een coachingsgesprek met je mentor.
 • Leerlingen lopen in leerjaar 2 een maatschappelijke stage.
Wat doet onze school aan (culturele) activiteiten?
 • Jaarlijkse theaterpresentatie-avond. Dit is een groot spektakel met vaak een literair boek als thema. Alle leerlingen doen hier aan mee, onder begeleiding van (echte) kunstenaars.
 • De school heeft een structurele samenwerking met Theater Rotterdam en het Maastheater.
 • Elke vrijdag staan er lessen vrijetijdsbesteding voor de klassen 1, 2 op het programma. Voor een paar weken kies je een hobby als schilderen, dansen, modelbouw, zwemmen, judo, fotografie, wandelen, mountainbiken, etc. Ook gaan we op bezoek bij een sportclub/hobbyclub/vereniging of vrijwilligersorganisatie.
 • Introductiedagen aan het begin van het schooljaar.
 • Gastlessen van HALT, Youz, theaterdocenten.
 • Deelname aan de scholentriathlon en daarmee inzet voor een goed doel.
Wat zijn de lestijden?

08.15 – 08.30 uur  dagopening
08.30 – 09.20 uur  1e uur 
09.20 – 10.10 uur  2e uur
10.10 – 10.25 uur  Pauze
10.25 – 11.15 uur  3e uur
11.15 – 12.05 uur  4e uur
12.05 – 12.35 uur  Pauze
12.35 – 13.25 uur  5e uur
13.25 – 14.15 uur  6e uur
14.15 – 14.30 uur Coaching door de mentor

AGENDA

Geen evenementen gevonden!

CONTACT

Max Havelaarweg 53
3193 VA  Hoogvliet
Tel: 010 – 209 55 03
(8.00 – 16.30 uur)
accenthoogvliet@cvoaccent.nl
Excellente School

VAKANTIES 2019-2020

Herfstvakantie 19 t/m 27 okt 2019
Kerstvakantie 21 dec 2019 t/m 5 jan 2020
Voorjaarsvakantie 22 feb t/m 1 mrt 2020
Paasvakantie 10 t/m 13 apr 2020
Meivakantie 18 apr t/m 5 mei 2020
Hemelvaart 21 t/m 24 mei 2020
2e Pinksterdag 1 juni 2020
Zomervakantie 18 juli t/m 30 aug 2020

Studiedagen 2019-2020

10 oktober (leerlingen vrij vanaf 12.15 uur)
20 december (leerlingen vrij vanaf 12.15 uur)
6 januari (leerlingen vrij)
2 maart (leerlingen vrij vanaf 12.15 uur)
17 april (leerlingen vrij vanaf 12.15 uur)

Stages gaan gewoon door tijdens studie(mid)dagen.

Nieuws

Binder Bedankt!

Binder Bedankt!

Nu kennen we Binder Groenprojecten in Portugaal al langer als stagebedrijf voor Accent en kunnen we al flink wat namen noemen van leerlingen die van onze school zijn gegaan met een vaste baan.

Aanmeldingen bij alle Accent scholen nog mogelijk

Besluit CVO-Accent

Alle scholen van Accent vallen onder het schoolbestuur van CVO wat meerdere Voortgezet Onderwijs scholen bevat. Deze scholen hebben vandaag van Minister Slob te horen gekregen dat het centraal eindexamen niet doorgaat. De scholen moeten nu de schoolexamens organiseren en hebben daar meer tijd voor nodig. Daarom heeft het bestuur van CVO besloten om de scholen in ieder geval tot 7 mei 2020 gesloten te houden.

Aanmeldingen bij alle Accent scholen nog mogelijk

Sluiting scholen van CVO Accent

Vandaag heeft het kabinet aangekondigd dat alle scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs per direct worden gesloten vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Dat betekent dat ook al onze scholen vanaf morgen gesloten zijn. Ook de stages van al onze leerlingen zullen dientengevolge niet kunnen doorgaan. De maatregel geldt tot en met 6 april. Het is goed mogelijk dat deze periode wordt verlengd.

Aanmeldingen bij alle Accent scholen nog mogelijk

Corona in Nederland

We monitoren continu het nieuws en volgen de actuele ontwikkelingen nauwlettend. Daarnaast worden op alle vestigingen extra maatregelen genomen op het gebied van de hygiëne. We vragen alle leerlingen en medewerkers om de eigen gezondheid goed in de gaten te houden. De gezondheidsklachten die bij het coronavirus horen, zijn koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid.

Spetterende Kick-off van het project Young Impact

Spetterende Kick-off van het project Young Impact

Vanmorgen 18 oktober vond aan de Lavasweg in ons leercentrum van de Entree opleiding een spetterende aftrap plaats van het project Young Impact. Uitgangspunt van het project Young Impact is, dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken, door iets voor een ander te doen. En daarom willen de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet dan ook graag meedoen aan dit project !