1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Delfshaven
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Delfshaven

Boksen op Accent Delfshaven

17 januari 2022

De leerlingen op Accent Delfshaven krijgen 1 keer in de week boksles van meneer Visser. Een deel van onze fitnessruimte is omgetoverd tot bokszaal. Niet alleen de leerlingen krijgen boksles, maar ook docenten krijgen de mogelijkheid om elke donderdag boksles te volgen.

Accent Delfshaven op Insta!

11 januari 2022

Happy New Year! Laten we er een geweldig jaar van maken! Vanaf nu kunnen jullie ons volgen op Instagram. Hier zullen wij van alles delen, denk hierbij aan: foto’s, video’s, Boomerangs etc.

Joost Zwanenburg op Accent Delfshaven

22 december 2021

Joost Zwanenburg is nationaal en internationaal bekend als graffiti- en streetartkunstenaar. De afgelopen periode is Joost bij ons op school aan de slag geweest. Op de foto’s kun je de prachtige kunstwerken aanschouwen die een beeld geven van de uitstroombranches die wij op school aanbieden.

Only winners: Live in Ahoy

8 december 2021

Op woensdag 8 december hebben het Educatief centrum, Timon en Accent deelgenomen aan de voorrondes van Only winners: LIVE in Ahoy. Only Winners in Rotterdam is een Motivational FIFA Tournament speciaal voor jongeren in Rotterdam, van noord, zuid, oost tot west in de leeftijd van 15 t/m 27 jaar.

Klimpark Fun Forest Rotterdam

7 december 2021

Op donderdag 25 november hebben de eerste- en tweedeklassers een bezoek gebracht aan het klimpark FUN FOREST in Rotterdam. De leerlingen hebben lekker kunnen klimmen en klauteren in het bos. Het was een avontuur om nooit te vergeten.

Scholenmarkt Kasteel Spangen

23 november 2021

Tijdens de scholenmarkt op Kasteel Spangen was Accent Delfshaven natuurlijk weer van de partij. Met enthousiaste collega’s hebben wij de leerlingen en ouders een goed beeld van het onderwijs op Accent Delfshaven gegeven!

Black Out

23 november 2021

In het kader van het actieprogramma Black Lives Matter van de gemeente Rotterdam, is er de afgelopen week een theatervoorstelling in de klas geweest. Het verhaal ging over het slavernij- en koloniale verleden, wat niet in de geschiedenisboeken te vinden is. De onderwerpen racisme en discriminatie kwamen hierbij uitgebreid aan bod.

Kamp eerste en tweede klassen

5 oktober 2021

De leerlingen en docenten hebben het ontzettend naar hun zin gehad op het kamp voor de eerste en tweede klassen! Hier kun je de fantastische foto’s vinden van de afgelopen dagen. 

“FLITS!” in de klas

24 juni 2021

Stap in een fotostudio en speel samen met je vrienden de hoofdrol in je eigen strip! Dit is wat de leerlingen van fase 1 de afgelopen weken gedaan hebben met de gastles Flits! van Studio Flits. Er waren drie onderdelen bij dit project. Eén van de onderdelen was over eigen ervaringen in het verkeer praten.

Onderweg naar Suriname

14 juni 2021

Accent Delfshaven zal in de loop van volgend schooljaar nieuw meubilair krijgen voor in de lokalen. Voor de oude en voor Nederland afgeschreven tafels en stoelen is een herbestemming gezocht bij een school in Suriname in het district Para, de Nabawischool.

De leerlingen van Accent Delfshaven maken kennis met skateboarden

14 juni 2021

De leerlingen van Accent Delfshaven hebben op deze mooie, zonnige dag kennis gemaakt met skateboarden. Ondanks het feit dat het voor veel leerlingen de eerste kennismaking was, werd er heel enthousiast meegedaan. Op de foto’s is het enthousiasme van de leerlingen uit de eerste en tweede klassen duidelijk te zien.

Nieuwe directeur Accent Delfshaven

6 januari 2021

Per 1 januari 2021 is dhr. M. Baas de nieuwe vestigingsdirecteur van Accent Praktijkonderwijs Delfshaven. Dhr. Baas volgt dhr. Tates op, die de afgelopen jaren hier directeur was en nu directeur is in Hellevoetsluis.

Statement van het Rotterdamse onderwijs

19 november 2020

Met afschuw hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd waarin docenten een prominente rol hadden. Of liever gezegd: het lijdend voorwerp waren. Docenten krijgen het gevoel dat ze op eieren lopen en uit angst voor bedreigingen niet meer durven te zeggen of laten zien wat ze willen zeggen of laten zien.

Youz

19 maart 2020

Het is een rare tijd. Geen school, geen sport en het liefst geen contact met mensen buiten je gezin. Thuis kan het heel druk zijn met alle kinderen of het is juist heel rustig omdat iedereen op zijn eigen kamer zit. Voor ons is het ook gek. Wij werken niet meer op de scholen. Dat betekend thuis achter de computer zitten. Via de telefoon met leerlingen spreken die we anders zouden zien.

Accent Delfshaven wederom Excellent!

20 januari 2020

​Wij zijn heel erg trots dat wij opnieuw het predicaat Excellente School hebben ontvangen. De Inspectie van het onderwijs benoemt onze school daarmee opnieuw tot de groep scholen waar bijzonder goed onderwijs wordt gegeven en die een voorbeeld zijn voor anderen!

Scholenmarkt Pier 80

15 januari 2020

Gisteren stond Accent Delfshaven op de scholenmarkt. Leerlingen van Accent hebben voorlichting gegeven aan leerlingen van groep 8 die op zoek zijn naar een nieuwe school. Op woensdag 19 februari is de open dag op Accent Delfshaven. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen.

Week tegen pesten: Wij doen mee!

23 september 2019

De Week Tegen Pesten 2019 is van 23 tot en met 27 september. Wij doen mee als school en besteden er deze week extra aandacht aan. Dit jaar is het thema: Wees een held, met elkaar. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Uitnodiging oudercursus ‘Gamen en sociale media’

17 september 2019

Tijdens de oudercursus bespreekt u, samen met andere ouders op school, allerlei thema’s die te maken hebben met middelengebruik/gamen/sociale media en opvoeding. Aan het einde van de cursus hebt u meer kennis over middelen als alcohol, roken, sisha, lachgas, gamen en sociale media.

Kamp 15 t/m 17 april 2019 1e jaars

3 juni 2019

Wat een spannend begin. Je ei en je prei inleveren bij een leerkracht. (Dit is alvast je ticket om in de bus te stappen). Je bagage krijgt een label en op je witte t-shirt komt een letter te staan. Na het inleveren van de bagage en de rest moesten de leerlingen zich even verzamelen bij hun mentoren.

Branchekeuze avond 4 april

14 mei 2019

Leerlingen uit leerjaar 3 maken binnenkort de keuze voor een brancherichting. In leerjaar 4 en 5 volgen de leerlingen namelijk een van de vele brancheopleidingen in onze school.

Week van het geld

22 maart 2019

De Week van het geld 2019 vindt plaats van 25 t/m 29 maart 2019. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Praktijkverhalen over stage

18 maart 2019

De leerlingen van Accent Delfshaven lopen vanaf jaar 3 stage. Hierbij een drietal stageverhalen.

Levensecht leren bij Accent Delfshaven

7 maart 2019

Dhr. van Arkel vertelt over ‘handen vol vakmanschap’.

Dag van het Slachtoffer

21 februari 2019

Op donderdag 21 februari werd in Rotterdam de Dag van het Slachtoffer gehouden. Het landelijk thema van deze dag is ‘Slachtoffers van sociale media’. Online seksueel misbruik in een speerpunt van de Aanpak Seksueel Geweld van gemeente Rotterdam.

Onderwijs 010 Praktijkspiegel on tour

28 januari 2019

Op Maandag 21 januari hebben leerlingen van Accent Delfshaven gezorgd voor de catering voor het evenement Onderwijs 010 Praktijkspiegel on tour.

Open lesmiddagen Accent Praktijkonderwijs Delfshaven

19 januari 2019

Op 11, 14 en 18 januari vonden de jaarlijkse open lesmiddagen plaats op Accent Delfshaven.

Scholenmarkt

16 januari 2019

15 januari stond Accent Delfshaven op de Scholenmarkt.

Kerst

20 december 2018

Iedere dag een beetje Kerst

Vuurwerkcontrole Accent Delfshaven

20 december 2018

Vandaag was er vuurwerkcontrole op Accent Delfshaven. De kluisjes zijn doorzocht.

Vanavond Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 Nieuws

4 december 2018

Vanavond is Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 nieuws om 18.00 uur en 19.30 uur.

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

4 december 2018

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Carrousellessen Accent Delfshaven

29 november 2018

De leerlingen van Accent Delfshaven volgen in leerjaar 2 en 3 carrousellessen.

Week tegen kindermishandeling

23 november 2018

Bij Accent Delfshaven hebben wij aandacht besteed aan de week tegen kindermishandeling.

Betekenisvolle, uitdagende en inspirerende lessen

21 november 2018

Betekenisvolle, inspirerende en uitdagende lessen in klas 1 van Accent Delfshaven.

Toetsweken

15 november 2018

De leerlingen van Accent Delfshaven hebben toetsweek

Delfshaven is blij met nieuwe schoolbus

9 november 2018

Nieuwe schoolbus Accent Delfshaven

Week van de Mediawijsheid

5 november 2018

Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid 2018 plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?’.

Leerlingen CVO Accent Delfshaven verdiepen zich in gezonde voeding

4 november 2018

Op 20 oktober zijn een aantal leerlingen van CVO Accent Delfshaven gestart met het project Jongerenadviesbureau van IVN Natuureducatie.

Oplossingsgericht coachen

31 oktober 2018

Oplossingsgericht coachen op Accent Delfshaven

Clinic kickboksen en dansen

27 september 2018

Leerlingen kunnen zich opgeven voor de clinic kickboksen en/of dansen.

Nieuwe gezondheidscoach

25 september 2018

Accent Delfshaven heeft een nieuwe gezondheidscoach

CVO jaaropening

20 september 2018

Op 20 september was de CVO-jaaropening met als gast Paul Rosenmöller.

Wereldhavendagen

15 september 2018

Bezoek aan Wereldhavendagen

Week tegen het pesten

12 september 2018

Week tegen het pesten 17 september – 21 september 2018

Accent Praktijkonderwijs ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

10 april 2018

De staatssecretaris van SZW heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2016-2017 een aanvraag heeft ingediend voor PrO en vso.

Oplossingsgericht coachen

21 maart 2018

Jolanda Winder (52), is mentor 3e klas en docent Beeldende Vorming 2e klas van Accent Praktijkonderwijs en deed cursus oplossingsgericht coachen. 

KIKA

23 december 2017

Dit jaar hebben we geld opgehaald voor KIKA. We hebben in een week tijd met geld doneren en lege flessen een bedrag opgehaald van €250.

Mooist versierde klas Kerst 2017

22 december 2017

Aart en Brenda, de altijd strenge doch rechtvaardige jury, hebben alle klassen beoordeeld. Iedereen heeft hard gewerkt om de klas weer mooi te maken voor kerst. Dit jaar was er ook een tweede plaats. De 1e plaats werd behaald door klas 2C De 2e plaats werd behaald door klas 1D.

Vuurwerk

18 december 2017

De hoofdagent is langs geweest om les te geven over vuurwerk en het gevaar en gebruik ervan. De leerlingen kregen tape om hun vingers om te ervaren hoe het is om met een beperking je veters vast te maken.

Sneeuwpret

11 december 2017

De sneeuwval op 11 december 2017 heeft voor ontwrichting gezorgd van verkeer & vervoer in grote delen van ons land. Het KNMI waarschuwde middels een code rood (‘weeralarm’) voor het gevaarlijke weer. Op het schoolplein was het ook code rood.