1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Centrum
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Centrum

Een mijlpaal voor Accent Centrum

16 december 2021

Na een lange en intensieve periode is de business case voor de renovatie van het pand aan de Alkemadehof in Rotterdam, dat Accent Centrum gezamenlijk met het Rudolf Steiner College zal gaan gebruiken, goedgekeurd!

Accent Centrum naar de boekenwinkel

14 december 2021

Accent Centrum is naar de boekenwinkel geweest. Iedere leerling mocht daar een boek uitzoeken. Er zijn mooie boeken uitgezocht.

Accent Centrum CYCLING on Tour!

16 september 2021

Accent Centrum doet mee met de “Cycling on Tour” op het Noordplein! Lekker sportief met elkaar kilometers maken met een mooie ronde door Rotterdam. Gewoon omdat het kan. Na afloopt kreeg iedereen een bidon mee als aandenken.

Het team van Accent Centrum wens iedereen een fijne zomervakantie

14 juli 2021

Het ingewikkelde schooljaar zit er weer op, de leerlingen zijn vanaf donderdag 15 juli vrij. Het team gaat vanaf vrijdag 16 juli genieten van een welverdiende zomervakantie. We willen iedereen bedanken voor de samenwerking en hopen dat we volgend schooljaar weer “gewoon” op school alle lessen kunnen geven!

Een mooie klus

22 maart 2021

Vandaag een mooie klus met hulp van leerlingen en docenten, met groene vingers, volbracht  bij de hoofdingang van Accent Centrum! Laat het voorjaar maar komen!

Accent Centrum gesloten donderdag 21 januari

20 januari 2021

Morgen, donderdag 21 januari is de school voor iedereen gesloten omdat de werkzaamheden er in de straat voor zorgen dat we morgen geen gas hebben. De verwarming kan dan niet aan waardoor het te koud zal worden om de lessen te verzorgen.

Overlijden leerling Accent Centrum

19 januari 2021

Afgelopen zaterdag is onze leerling Nikhil na een slopende strijd tegen kanker overleden. Onze gedachten gaan uit naar zijn tweelingbroer, die ook bij ons op school zit en naar zijn ouders en verdere familie. Hier kunt u ook de brief lezen die wij naar alle ouders hebben gestuurd.

TV Rijnmond op bezoek vanwege de gedeeltelijke openstelling

7 januari 2021

TV Rijnmond kwam op bezoek bij Accent Centrum omdat de praktijkscholen samen met de VSO scholen in tegenstelling tot alle andere vormen van onderwijs nog wel fysieke lessen bieden.

Statement van het Rotterdamse onderwijs

19 november 2020

Met afschuw hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd waarin docenten een prominente rol hadden. Of liever gezegd: het lijdend voorwerp waren. Docenten krijgen het gevoel dat ze op eieren lopen en uit angst voor bedreigingen niet meer durven te zeggen of laten zien wat ze willen zeggen of laten zien.

Accent Centrum is verbouwd

28 oktober 2020

Kijk mee met onderstaande filmpjes naar onze prachtig verbouwde school. Vanaf de zomervakantie is er hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen maar nu is het zover. We zijn allemaal ontzettend blij met het resultaat. De leerlingen krijgen les in vernieuwde praktijklokalen!!!

Een warm welkom voor alle leerlingen

1 september 2020

Een warm welkom voor alle leerlingen, iedereen is persoonlijk gehoord over vakantie en gezondheid! Op naar een succesvol schooljaar.

Diploma-uitreiking Entree-opleiding en PrO

23 juni 2020

De uitreiking zal dit jaar op verschillende data en op verschillende tijdstippen in groepjes van 4 leerlingen plaatsvinden.

18 leerlingen behalen MBO 1-diploma

29 januari 2020

Vorige week verlieten 18 leerlingen onze school met een MBO 1-diploma! Ze gaan in februari verder studeren voor MBO 2! Van harte gefeliciteerd, we zijn trots op jullie!

Zomervakantie!!!

17 juli 2019

Donderdag 18 juli 2019 was de laatste schooldag. De leerlingen hoefden alleen in de ochtend naar school. Daarna begon voor hen de zomervakantie. Op maandag 2 september 2019 is iedereen weer welkom. De klassen 1 en 2 vanaf 11.00 uur en de klassen 3, 4 en 5 vanaf 13.00 uur.

Een gouden schaal voor een gezonde kantine

17 april 2019

Gisteren heeft Accent Centrum de gouden schaal in ontvangst mogen nemen voor een gezonde kantine. De schaal werd uitgereikt door het voedingscentrum. De afgelopen periode is er hard gewerkt om de kantine te veranderen in een gezonde kantine.

Bezoek Maritiem Museum

15 april 2019

De klassen 3 hebben de afgelopen periode een bezoek gebracht aan de tentoonstelling ‘Dealen met drugs’ in het Maritiem museum. Het doel was om de leerlingen bewust te maken van (eigen) verleidingen en risico’s wanneer het om dealen en makkelijk snel geld willen verdienen gaat.

Gratis patat op Accent Centrum

1 april 2019

Vandaag hebben alle leerlingen van Accent Centrum een lekker patatje gegeten op school. De afgelopen maanden zijn leerlingen de strijd tegen zwerfafval aangegaan. Dat hebben ze met z’n allen gedaan.

Klas 2a naar de bioscoop

20 maart 2019

Wij hebben met klas 2A een uitje georganiseerd. Dat hebben we gedaan door een paar klasgenoten met ideeën te laten komen. Iedereen koos voor de bios. Eerst keken we of iedereen het wel kon uitgeven en daarna zijn we naar de bios gegaan. Het was in schouwburgplein Pathé Alita.

Vanavond Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 Nieuws

4 december 2018

Vanavond is Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 nieuws om 18.00 uur en 19.30 uur.

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

4 december 2018

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Verslag excursie klas 1B: Haven/ EIC Mainport

19 oktober 2018

Op woensdag 3 oktober gingen we met alle eerstejaars naar het EIC Mainport in de Rotterdamse haven. Een bus kwam ons ophalen. Op weg naar de haven haalden we eerst de gids op bij het STC (Scheepvaart en Transport College). Hij vertelde ons veel over de haven.

Verslag excursie klas 1B: Circus Rotje Knorr

19 oktober 2018

Wij zijn op woensdag 10 oktober naar circus Rotjeknor geweest. We gingen met alle eerstejaars met tram 25 daar naar toe en dat vonden we best wel leuk. We stapten uit bij Wilhelminaplein en moesten een stukje lopen.

Verslag: excursie cultuurschool klas 2

19 oktober 2018

Donderdagochtend moesten wij om half 9 verzamelen. Vervolgens gingen we samen met de klas van Mevrouw Krolis lopen naar de kubuswoningen in de stad. Vervolgens kregen we een rondleiding in de kubuswoningen.

Nieuwsbrief oktober 2018

19 oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 met allerlei activiteiten zoals: sport, cultuur en vrije tijd.

Accent Praktijkonderwijs ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

10 april 2018

De staatssecretaris van SZW heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2016-2017 een aanvraag heeft ingediend voor PrO en vso.

Nieuwsbrief september

28 september 2017

De nieuwsbrief voor september, met hierin berichten over: personeelswijzigingen, ouderbijdrage, culturele activiteiten, medezeggenschapsraad, opknappen schoolplein, vakanties, schoolfeest.

Leerlingen Accent Centrum ontvangen PRO Diploma

30 juni 2017

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) reikte symbolisch de eerste diploma’s uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Rotterdamse stadhuis.

Rotterdamse sportdagen

24 mei 2017

Het was weer genieten op de Rotterdamse sportdagen, leerlingen van diverse Rotterdamse praktijkscholen deden mee met volleybal, voetbal en andere sportieve wedstrijden.

Schoolreizen

24 mei 2017

Dit jaar zijn de klassen 1 en 2 met schoolreis naar Duinrell geweest en de klassen 3 naar de Efteling. Helemaal zelf bekostigd en geregeld, hebben ze een geweldige dag gehad.

ACCENT Centrum in Hofpleintheater

27 maart 2017

Vrijdag 24 maart was de dag dat de leerlingen van Accent Centrum in de spotlights stonden. I.s.m. het Hofpleintheater hebben mevrouw Caupain en mevrouw Afiyon ervoor gezorgd dat leerlingen een spetterend optreden gaven op het WIRED festival.

ACCENT Centrum in raadzaal voor Groot Leerlingen Debat

13 december 2016

Drie leerlingen van ACCENT CENTRUM, Kaoutar (3c), Eren (2b) en Eray ( 3c) deden mee aan het Groot Leerlingen Debat. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Eerdmans waren aanwezig om het debat te volgen.

Veilig op Weg

28 oktober 2016

Ieder najaar controleert de ANWB-Lichtbrigade de fietsen van de leerlingen van Accent Centrum. Ditmaal werden zij geholpen door Tweede Kamerlid voor D66 Salima Belhaj.

Ontdek ROTTERDAM

18 oktober 2016

Afgelopen weken hebben de leerlingen in het kader van de culturele activiteiten diverse bezoeken gebracht aan het mooie Rotterdam.

Werken Aan Talent ( WAT) !

18 oktober 2016

Dit doen we iedere week door het aanbieden van diverse workshops. Aan het einde van de periode is er een presentatie. Nieuwsgierig ? U bent van harte welkom om een afspraak te maken om te komen kijken.

Nieuw schooljaar 2016-2017

11 oktober 2016

Ook dit schooljaar houden we u graag op de hoogte over onze activiteiten. Naast deze website ontvangt u ook 3x per jaar onze Nieuwsbrief ouders.

Bruisende sneakerparty

8 juni 2016

Wat een bruisend feest was het donderdag 2 juni op Accent Centrum. De leerlingen konden genieten van het schoolfeest met niemand minder dan de DJ van Broederliefde!

Geslaagd!

1 juni 2016

Tegen het einde van het schooljaar zijn er weer volop examens voor branchecertificaten, Nederlands en het MBO ENTREE diploma. Hier leest u welke leerlingen al zijn geslaagd voor hun examen. Van harte gefeliciteerd!

Accent Centrum trots op sportkanjers

31 mei 2016

Ook dit jaar was het weer volop genieten op de Rotterdamse sportdagen. Leerlingen van diverse Rotterdamse praktijkscholen deden mee met volleybal, voetbal en andere sportieve wedstrijden.

SummerCamp weer een succes

30 mei 2016

Leerlingen uit de klassen 1 en 2 hebben drie dagen een zonnig en gezellig kamp gehad. In Heino hebben de leerlingen gefietst, disco bezocht, mee gedaan met survival- en sportactiviteiten.

Accent Centrum volgt debattraining

22 april 2016

Dinsdag 19 april heeft de leerlingenraad meegedaan aan een debattraining. Samen met medeleerlingen is er een debat gevoerd over o.a. ‘ bijles in de schoolvakanties”. Voorstanders en tegenstanders hebben goed hun zegje gedaan.

Accent Centrum loopt Marathon

18 april 2016

Zaterdag 09 april was het weer feest. Opnieuw liep Accent Centrum de Rotterdamse Mini Marathon. Onze kanjers liepen de 4,2 kilometer in mooie tijden. Super gelopen!

Welkom op de reunie

18 april 2016

DONDERDAG 12 mei van17.00 – 19.00 uur organiseert Accent Centrum een gezellig samen zijn voor schoolverlaters en oud- leerlingen. U bent van harte welkom op de Vijverhofstraat 97!

Project Samen Slagen

9 maart 2016

De puberteit is een lastige periode, zowel voor de leerling als voor de ouders. Grenzen opzoeken en dingen uitproberen horen bij deze fase. Accent Centrum werkt daarom samen met Youz (jeugd verslavingszorg) aan het project ‘Samen Slagen’.