1. Home
  2.  | 
  3. Praktijkonderwijs
  4.  | Entree-opleiding

Entree-opleiding

Op onze praktijkscholen kunnen leerlingen vanaf leerjaar 4 starten met de entree-opleiding (op sommige locaties pro-plus of mbo route genoemd). De entree-opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Na de entree-opleiding kunnen leerlingen gaan werken of doorleren aan een mbo-instelling voor een mbo niveau 2-opleiding. Het mbo stelt hiervoor bepaalde eisen. Deze kun je opvragen op je school.

Ook als je kiest voor de entree-opleiding krijg je algemene vakken, praktijkvakken en loop je een BPV (Beroepspraktijkvorming) stage. De leerstof is aangepast aan het mbo-niveau 1. Je kunt met een entree-diploma werken/leren op een BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) of BOL opleiding volgen op het mbo niveau 2. Je combineert dan werken en leren op een ROC. Of direct gaan werken bij een bedrijf of een instelling.

 

Overzicht Entree-opleidingen

Entree-opleidingenCapelleCentrumDelfshavenHoogvliet
Bouwen, wonen en interieur
Dienstverlening en producten
Economie en ondernemen
Groen
Horeca, bakkerij en recreatie
Sport en bewegen
Sport en discipline
Produceren, installeren en energie
Zorg en welzijn

Veelgestelde vragen

Met welke mbo-instellingen werkt Accent samen?
Accent werkt met de entree-opleiding samen met mbo-instelling ROC Albeda. Dit maakt de overstap na de praktijkschool makkelijk. Maar doorstromen naar een andere mbo-instelling is ook mogelijk.
Kan iedere leerling een entree-opleiding volgen?
Niet voor iedere leerling is het haalbaar om het entree-diploma te halen. Dit hangt onder meer af hoe makkelijk je leert, je interesses en je talenten. Het is daarom belangrijk om samen met je mentor en je ouders/verzorgers te bekijken of de entree-opleiding bij je past.
Met de entree-opleiding leer ik veel zodat ik later naar het MBO kan.”
Ik leer precies wat nodig is om het werk beter uit te kunnen voeren.