1. Home
 2.  | 
 3. Scholen
 4.  | Delfshaven

Delfshaven

CONTACT

Japarastraat 4
3029 NA  Rotterdam
Tel: 010 – 415 58 28
(8.00 – 16.30 uur)
accentdelfshaven@cvoaccent.nl

Accent Delfshaven

Pal aan de nieuwe Maas ligt het moderne schoolgebouw van Accent Delfshaven. Vanaf het schoolplein zie je dan ook regelmatig grote containerschepen voorbij trekken. Deze bedrijvigheid vind je ook terug in onze school. Saai wordt het er nooit. Want onze docenten zetten alles op alles om het beste uit je te halen. Dit doen ze zo goed dat we ons sinds januari 2017 ‘excellente school’ mogen noemen. Let wel, ‘het beste’ betekent bij ons niet ‘het snelste’ of ‘het hoogste cijfer’. Het betekent dat we je uitdagen om op zoek te gaan naar je talenten en naar hoe je die talenten kunt laten groeien.

Vergroot je zelfvertrouwen

We vinden het belangrijk dat je tijdens jouw jaren bij ons op school veel verschillende dingen uitprobeert. Daarom houden we bijvoorbeeld carrousellessen. In deze lessen werk je aan verschillende vaardigheden die belangrijk zijn als je gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan op tijd komen, tegen kritiek kunnen of omgaan met dingen die verkeerd gaan. Op onze school leer je dus niet alleen taal of rekenen, maar ook heel andere dingen. Zo vinden we sporten ook belangrijk. Natuurlijk is het goed voor je gezondheid, maar het geeft je ook zelfvertrouwen en leert je discipline.

We stimuleren een actieve leefstijl onder leerlingen. Onze school heeft daarvoor vanuit het rijk, Centraal Planbureau, NOC NSF en Vereniging Sport- en Gemeenten een certificaat gekregen op het gebied van Sport en Bewegen.

Veel begeleiding

Als je een leerling op onze school vraagt wat fijn is van onze school zal die vaak beginnen over de open, fijne sfeer of over de coaching/begeleiding van de mentor. 3 keer per jaar heb je met je mentor een gesprek tijdens de coachingsdagen. Samen stellen jullie je leerdoelen vast en noteren deze op de coachingkaart. Daarnaast bespreek je minimaal 1 keer per jaar samen met je ouders/verzorgers en je mentor hoe het gaat met het behalen van je leerdoelen tijdens het OPP-gesprek.

‘Iedere leerling heeft dromen en ambities. Weet jij al wat je later worden wil? Dan zoeken we samen naar de weg om dit te bereiken. Weet jij nog helemaal niet wat je wil worden? Dan gaan we samen zoeken naar het antwoord op deze vraag.’

Onze school is niet al te groot. Een klas bestaat gemiddeld uit 15 leerlingen. Iedereen kent elkaar. Leerlingen voelen zich daardoor snel op hun gemak. Op onze school leren jongeren vooral door veel te werken met hun handen. Dit doen we door theorie te koppelen aan praktische opdrachten en stages. Daarom heeft onze school veel praktijklokalen waar de leerlingen in ‘levensechte’ situaties kunnen leren.

CONTACT

Japarastraat 4
3029 NA  Rotterdam
Tel: 010 – 415 58 28
(8.00 – 16.30 uur)
accentdelfshaven@cvoaccent.nl

VAKANTIES 2024-2025

Zomervakantie t/m 25 aug 2024
Herfstvakantie 26 okt t/m 3 nov 2024
Kerstvakantie 21 dec 2024 t/m 5 jan 2025
Voorjaarsvakantie 22 febr t/m 2 mrt 2025
Meivakantie* 18 april t/m 5 mei 2025
Hemelvaartweekend 29 mei t/m 1 juni 2025
Pinksterweekend 7 t/m 9 juni 2025
Zomervakantie 19 juli t/m 31 aug 2025

* Goede vrijdag, Pasen en Bevrijdingsdag vallen allemaal in de meivakantie.

Studiedagen 2024-2025

Studiedagen volgen z.s.m.

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
 • Op onze scholen zitten circa 215 leerlingen.
 • Het schoolgebouw is ruim en prikkelarm.
 • Brugklassen krijgen les in het eigen gebouw of in een beperkt deel van het schoolgebouw.
 • Stagebureau waar alle stages worden gecoördineerd.
 • Onze school heeft maar liefst 4 lasruimten en werkt samen met de schilderschool.
 • Elk jaar is er voor eerstejaars leerlingen een schoolkamp.
 • Voor de leerjaren 2 t/m 5 organiseert de school ieder jaar een schoolreis.
 • Ieder jaar is er voor alle groepen een sportdag.
 • Er zijn uitstapjes naar culturele instellingen zoals theater, bioscoop en musea.
 • De leerlingen van de klassen 1-3 krijgen theaterlessen i.s.m. theater Babel. Voor de klassen 3-4 werken wij met dit theater aan een programma ‘jezelf presenteren’.
 • We halen het maximale uit leerlingen door les te geven op het niveau dat past bij de individuele leerling. 
Welke sportfaciliteiten zijn er?
 • Eigen fitnesscentrum in de school.
 • We doen mee aan verschillende sportprogramma’s. We werken samen met de gemeente en verschillende sportaanbieders om de leerlingen de mogelijkheid te geven tijdens en na schooltijd aan sport te doen.
 • We bieden verschillende sporten aan. Voorbeelden zijn voetbal, dansen, kickboksen en andere sporten.
 • Jaarlijks ‘4 keer 4’ voetbaltoernooi van de KNVB en een sportdag voor alle Rotterdamse praktijkscholen.
Hoe lang duren de fases?

Fase 1: klas 1 en 2

Fase 2: klas 3

Fase 3: klas 4 en 5

Wat zijn de schooltijden?

De lessen starten ’s morgens om 8.15 uur en eindigen om 14.30 uur. Dit geldt voor iedere klas en iedere fase. De leerlingen krijgen de hele dag les, zonder tussenuren. Vrijdag duurt de lesdag tot 14.00 uur.

 

 • 08.15 – 08.30 uur  startkwartier
 • 08.30 – 09.20 uur  1e uur
 • 09.20 – 10.10 uur  2e uur
 • 10.10 – 10.30 uur  Pauze
 • 10.30 – 11.20 uur  3e uur
 • 11.20 – 12.10 uur  4e uur
 • 12.10 – 12.40 uur  Pauze
 • 12.40 – 13.30 uur  5e uur
 • 13.30 – 14.30 uur  6e uur

AGENDA

Geen evenementen gevonden!

Social Wall Accent Delfshaven

Boksen op Accent Delfshaven
Boksen op Accent Delfshaven De leerlingen op Accent Delfshaven krijgen 1 keer in de week boksles van meneer Visser. Een deel van onze fitnessruimte is omgetoverd tot bokszaal. Niet alleen de leerlingen krijgen boksles, maar ook docenten krijgen de mogelijkheid om elke donderdag boksles te volgen.
Accent Delfshaven op Insta!
Accent Delfshaven op Insta! Happy New Year! Laten we er een geweldig jaar van maken! Vanaf nu kunnen jullie ons volgen op Instagram. Hier zullen wij van alles delen, denk hierbij aan: foto’s, video’s, Boomerangs etc.
Joost Zwanenburg op Accent Delfshaven
Joost Zwanenburg op Accent Delfshaven Joost Zwanenburg is nationaal en internationaal bekend als graffiti- en streetartkunstenaar. De afgelopen periode is Joost bij ons op school aan de slag geweest. Op de foto’s kun je de prachtige kunstwerken aanschouwen die een beeld geven van de uitstroombranches die wij op school aanbieden.
Only winners: Live in Ahoy
Only winners: Live in Ahoy Op woensdag 8 december hebben het Educatief centrum, Timon en Accent deelgenomen aan de voorrondes van Only winners: LIVE in Ahoy. Only Winners in Rotterdam is een Motivational FIFA Tournament speciaal voor jongeren in Rotterdam, van noord, zuid, oost tot west in de leeftijd van 15 t/m 27 jaar.
Klimpark Fun Forest Rotterdam
Klimpark Fun Forest Rotterdam Op donderdag 25 november hebben de eerste- en tweedeklassers een bezoek gebracht aan het klimpark FUN FOREST in Rotterdam. De leerlingen hebben lekker kunnen klimmen en klauteren in het bos. Het was een avontuur om nooit te vergeten.
Scholenmarkt Kasteel Spangen
Scholenmarkt Kasteel Spangen Tijdens de scholenmarkt op Kasteel Spangen was Accent Delfshaven natuurlijk weer van de partij. Met enthousiaste collega’s hebben wij de leerlingen en ouders een goed beeld van het onderwijs op Accent Delfshaven gegeven!
Black Out
Black Out In het kader van het actieprogramma Black Lives Matter van de gemeente Rotterdam, is er de afgelopen week een theatervoorstelling in de klas geweest. Het verhaal ging over het slavernij- en koloniale verleden, wat niet in de geschiedenisboeken te vinden is. De onderwerpen racisme en discriminatie kwamen hierbij uitgebreid aan bod.
Kamp eerste en tweede klassen
Kamp eerste en tweede klassen De leerlingen en docenten hebben het ontzettend naar hun zin gehad op het kamp voor de eerste en tweede klassen! Hier kun je de fantastische foto’s vinden van de afgelopen dagen. 
"FLITS!" in de klas Stap in een fotostudio en speel samen met je vrienden de hoofdrol in je eigen strip! Dit is wat de leerlingen van fase 1 de afgelopen weken gedaan hebben met de gastles Flits! van Studio Flits. Er waren drie onderdelen bij dit project. Eén van de onderdelen was over eigen ervaringen in het verkeer praten.
Onderweg naar Suriname
Onderweg naar Suriname Accent Delfshaven zal in de loop van volgend schooljaar nieuw meubilair krijgen voor in de lokalen. Voor de oude en voor Nederland afgeschreven tafels en stoelen is een herbestemming gezocht bij een school in Suriname in het district Para, de Nabawischool.
De leerlingen van Accent Delfshaven maken kennis met skateboarden
De leerlingen van Accent Delfshaven maken kennis met skateboarden De leerlingen van Accent Delfshaven hebben op deze mooie, zonnige dag kennis gemaakt met skateboarden. Ondanks het feit dat het voor veel leerlingen de eerste kennismaking was, werd er heel enthousiast meegedaan. Op de foto's is het enthousiasme van de leerlingen uit de eerste en tweede klassen duidelijk te zien.
Nieuwe directeur Accent Delfshaven
Nieuwe directeur Accent Delfshaven Per 1 januari 2021 is dhr. M. Baas de nieuwe vestigingsdirecteur van Accent Praktijkonderwijs Delfshaven. Dhr. Baas volgt dhr. Tates op, die de afgelopen jaren hier directeur was en nu directeur is in Hellevoetsluis.
Youz
Youz Het is een rare tijd. Geen school, geen sport en het liefst geen contact met mensen buiten je gezin. Thuis kan het heel druk zijn met alle kinderen of het is juist heel rustig omdat iedereen op zijn eigen kamer zit. Voor ons is het ook gek. Wij werken niet meer op de scholen. Dat betekend thuis achter de computer zitten. Via de telefoon met leerlingen spreken die we anders zouden zien.
Accent Delfshaven wederom Excellent!
Accent Delfshaven wederom Excellent! ​Wij zijn heel erg trots dat wij opnieuw het predicaat Excellente School hebben ontvangen. De Inspectie van het onderwijs benoemt onze school daarmee opnieuw tot de groep scholen waar bijzonder goed onderwijs wordt gegeven en die een voorbeeld zijn voor anderen!
Scholenmarkt Pier 80
Scholenmarkt Pier 80 Gisteren stond Accent Delfshaven op de scholenmarkt. Leerlingen van Accent hebben voorlichting gegeven aan leerlingen van groep 8 die op zoek zijn naar een nieuwe school. Op woensdag 19 februari is de open dag op Accent Delfshaven. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen.
Week tegen pesten: Wij doen mee!
Week tegen pesten: Wij doen mee! De Week Tegen Pesten 2019 is van 23 tot en met 27 september. Wij doen mee als school en besteden er deze week extra aandacht aan. Dit jaar is het thema: Wees een held, met elkaar. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.
Uitnodiging oudercursus 'Gamen en sociale media'
Uitnodiging oudercursus 'Gamen en sociale media' Tijdens de oudercursus bespreekt u, samen met andere ouders op school, allerlei thema’s die te maken hebben met middelengebruik/gamen/sociale media en opvoeding. Aan het einde van de cursus hebt u meer kennis over middelen als alcohol, roken, sisha, lachgas, gamen en sociale media.
Kamp 15 t/m 17 april 2019 1e jaars
Kamp 15 t/m 17 april 2019 1e jaars Wat een spannend begin. Je ei en je prei inleveren bij een leerkracht. (Dit is alvast je ticket om in de bus te stappen). Je bagage krijgt een label en op je witte t-shirt komt een letter te staan. Na het inleveren van de bagage en de rest moesten de leerlingen zich even verzamelen bij hun mentoren.
Branchekeuze avond 4 april
Branchekeuze avond 4 april Leerlingen uit leerjaar 3 maken binnenkort de keuze voor een brancherichting. In leerjaar 4 en 5 volgen de leerlingen namelijk een van de vele brancheopleidingen in onze school.
Week van het geld
Week van het geld De Week van het geld 2019 vindt plaats van 25 t/m 29 maart 2019. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.