1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Capelle

Maatschappelijke stageweek voor klas 2

7 oktober 2020

Door de omstandigheden werd dit jaar de MAS-stage pas in de week van 28 september tot en met 2 oktober gehouden. Ook al vreemd want eigenlijk is dit een eerstejaars gebeuren. Vanaf de zomervakantie waren de leerlingen van klas 2 druk bezig met het zoeken van een plek om stage te gaan lopen.

Week tegen pesten op Accent Capelle

21 september 2020

21 september was het weer tijd om stil te staan bij de jaarlijks terugkerende “Week tegen het pesten”. De leerlingen hebben deze week in de klassen 1, 3 lessen gehad over “pesten”. Hierbij werden er ook vele spelletjes gedaan waarbij de kinderen elkaar beter leren kennen en het verschil tussen pesten en plagen weten.

Koning Willem-Alexander steekt het Praktijkonderwijs een hart onder de riem!

2 april 2020

Op 2 april ging de telefoon bij Accent Praktijkonderwijs in Capelle. Koning Willem-Alexander belde met directeur Erik Roth om van hem te horen hoe het de school, de docenten en vooral de leerlingen afgaat in deze moeilijke en verwarrende tijden.

Iets doen voor een ander

4 maart 2020

De praktijkdag op donderdag staat voor klas 1 en 2 in het teken van iets doen voor een ander. Doormiddel van praktijkvakken leren de leren dat iets doen voor een ander super leuk is en je veel werknemersvaardigheden krijgt aangeleerd.

Themadag burgerschap voor klas 4, 5 en 6

21 februari 2020

Op vrijdag 21 februari jl. was de derde themadag in het schooljaar 2019-20 voor de klassen 3,4,5 en 6. Dit keer ging de themadag over BURGERSCHAP. Op die dag werden de volgende thema’s behandeld: milieu en duurzaamheid, justitie en recht, drugs en alcohol, normen en waarden, politiek /debatteren, seksuele voorlichting, Mercy Ships (vrijwilligers organisatie).

Nieuwe aanwinst voor Zorg & Welzijn

3 februari 2020

Keurig netjes verzorgen de leerlingen van de vakgroep Zorg en Welzijn elke dag de witte en bonte was van de Horeca-afdeling. Grote partijen koksjassen, schorten en sloven gaan dagelijks door onze handen en onder de strijkbout. Om de doorstroom van schone kokskleding, kreukvrij, op peil te houden is onlangs een heuse strijkmachine aangeschaft.

Woensdag 19 februari open dag op Accent Capelle [VIDEO]

23 januari 2020

Ben jij opzoek naar een nieuwe school? Kom dan op woensdag 19 februari langs om een kijkje te nemen op Accent Capelle aan den IJssel. Klik op de titel of de afbeelding voor het bekijken van een video waar je een indruk van de school krijgt.

Voor de tweede keer excellente school!

20 januari 2020

Op 20 januari werd door de jury van Excellente scholen wederom het predicaat ‘Excellent’ uitgereikt aan Accent Capelle! We zijn super trots op het behalen van dit mooie resultaat! Dit predicaat is ook nog eens extra bijzonder omdat we eerst door de inspectie van het onderwijs als ‘goed’ beoordeeld moesten worden.

Ilayda vol lof geslaagd voor het examen ‘Dierverzorging’

21 november 2019

Ilayda moest tijdens haar examen een aantal ‘proeven van vaardigheden’ aan de examinator laten zien. Te weten: dieren verplaatsen / dieren voeren / uitmesten. Het was koud, deze vroege ochtend op woensdag 20 november; maar Ilayda had nergens last van. Geroutineerd leidde ze de schaapjes naar hun weidegebied. Hoe leuk was dát om te zien.

Koning en minister Slob brengen werkbezoek aan Accent praktijkonderwijs Capelle

20 november 2019

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 20 november samen met minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een werkbezoek gebracht aan CVO Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel. Het bezoek stond in het teken van successen, ontwikkelingen en uitdagingen in het praktijkonderwijs.

4 leerlingen van Accent Capelle gaan naar Bonaire om te basketballen

18 november 2019

Het project “alleen jij bepaalt wie je bent” is er voor jongeren, die het lastig vinden om op een zinvolle manier hun vrije tijd in te richten. Daarnaast zijn ze sterk op zoek naar “wie ben ik” en kunnen daarin, maar moeilijk hun weg vinden of aan alle verwachtingen voldoen.

Fruit op onze gezonde school!

6 november 2019

Van 11 november t/m 17 april krijgen uw kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Krijgt het Accent Praktijkonderwijs weer het predicaat Excellente School?

1 november 2019

Cupcakes uitdelen, bingo, een autowasstraat en een restaurant: het Accent Praktijkonderwijs heeft een speciale rol in de Capelse wijk Schollevaar. Het levert misschien een predicaat Excellente School op. Gisteren kwam een jury van de onderwijsinspectie langs op de school.

Leerwerkplaats Capelle a/d IJssel

3 oktober 2019

Vrijdag 4 oktober 2019 gaat Accent Capelle met leerlingen die die dag in de “leerwerkplaats” aanwezig zijn bloemen brengen bij alleenstaande ouderen. Dit doen we met de bezorgbakfiets die we hebben kunnen kopen met behulp van subsidie van het: “denkdoenmeefonds” in Capelle aan den IJssel.

Filmmiddag voor ouderen

18 september 2019

Vandaag is er een filmmiddag georganiseerd voor eenzame ouderen. Dit initiatief nemen wij omdat wij het belangrijk vinden dat ouderen mensen niet vereenzamen. De ouderen gaan een film kijken en krijgen koffie/thee met gebak. De filmmiddagen worden elke 3 maanden georganiseerd binnen onze school.

Leerwerkplaats in de wijk

18 september 2019

Vandaag hebben leerlingen die les krijgen bij de leerwerkplaats een verwaarloosde tuin in de wijk opgeknapt. Zoals je ziet is het erg mooi opgeknapt! De bewoner van de verwaarloosde tuin is super blij met het eindresultaat.

De school is verbouwd

13 september 2019

De school is in de zomervakantie 6 weken lang open geweest. Niet voor de docenten, maar voor de bouwvakkers. De school is namelijk verbouwd! De veranderingen zijn vooral te zien in het mobiliteit lokaal en het hout lokaal.

Geld voor schoolkosten

4 september 2019

Voor huishoudens uit de IJsselgemeenten met een laag inkomen hebben wij een regeling voor indirecte schoolkosten in de bijzondere bijstand. Voor hun schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen ouders een vergoeding aanvragen voor de kosten van door de school voorgeschreven activiteiten en/of lesmateriaal.

De school is weer begonnen, startgesprekken!

2 september 2019

Vandaag zijn wij weer vol goede moed begonnen aan het schooljaar 2019 – 2020. Belangrijk om te weten is dat er op maandag 16 september startgesprekken zijn met de mentoren en ouders. Dit is vooral om kennis te maken en te bespreken wat er opvalt in de klas.

Diploma-uitreiking

3 juli 2019

Vandaag de diploma uitreiking van leerjaar 2018 – 2019 gehad. Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen die vandaag het PRO diploma hebben opgehaald. Het was een ontzettend gezellig feest.

Geslaagden voor techniek, horeca en entree

14 juni 2019

In schooljaar 2018 – 2019 zijn veel verschillende leerlingen geslaagd voor certificaten, diploma’s en dergelijke. Wij vinden dat deze leerlingen in het zonnetje gezet mogen worden op de website. Vandaar dat hieronder beschreven staat welke leerlingen een certificaat of diploma behaald heeft.

De bakfiets is af en klaar voor gebruik!

27 mei 2019

Het initiatief om een bakfiets te kopen is omdat er in de wijk Schollevaar stille armoede is en er veel alleenstaande ouderen wonen. De leerlingen die mee doen met het project helpende handen hebben afgelopen vrijdag de eerste rijles gehad omdat het een elektrische bakfiets is, dit was een groot succes.

Themadag ‘VRIJE TIJD’

24 mei 2019

4x Per jaar wordt er voor de leerlingen uit de bovenbouw (de klassen 4, 5 en 6) een themadag georganiseerd. Op zo’n dag volgen de leerlingen drie verschillende activiteiten binnen één van de volgende thema’s: Wonen, Werken, Burgerschap en Vrije Tijd.

Museumbezoek Kunsthal te Rotterdam

24 mei 2019

Op vrijdag 24 mei zijn verschillende leerlingen met mevr. Vorselaars naar een museum gegaan. Het aantal leerlingen dat voor een museumbezoek gekozen had was precies in twee groepen te verdelen. Met de ene groep zijn we in de ochtend gegaan.

Top Academie markt en bedrijven bezoeken

21 mei 2019

De TOP academie markt vond plaats op woensdag 27 maart jongstleden. Na dit bezoek konden leerlingen zich inschrijven voor een bedrijven bezoek. In week 21 hebben deze bezoeken plaatsgevonden.

Module zeilen is weer van start gegaan!

14 mei 2019

Op dinsdag 7 mei zijn er weer 8 leerlingen begonnen met de module zeilen. De bedoeling is dat de leerlingen in periode 4 van dit schooljaar en periode 1 van volgend schooljaar leren wat zeilen is en betekent. Het is dus erg van belang dat de leerlingen leren samenwerken in de boot en kunnen vertrouwen op elkaars expertise.

Accent Capelle helpt ’t Baken bij de Koningsspelen

12 april 2019

Vandaag zijn 12 van onze leerlingen naar ’t Baken gegaan in Capelle Schollevaar om mee te helpen bij de Koningsspelen. Ruim 1,2 miljoen kinderen gaan vrijdag met zijn allen ontbijten op school en daarna lekker bewegen.

Praktijkonderwijs: scholieren bezorgen gezonde lunch bij basisscholen

14 maart 2019

Leren in de echte wereld, in plaats van in de schoolbanken. Renee van der Spoel schaft een bakfiets aan zodat zijn leerlingen eten rond kunnen brengen in de wijk. Volgens Renee van der Spoel, docent op het Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel, hebben zijn leerlingen er veel meer aan als ze met hun voeten in de klei staan.

Accent Capelle rookvrij schoolterrein

1 maart 2019

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf het schooljaar 2019/2020, dit is augustus 2019, een rookvrij schoolterrein. Het schoolplein buiten is vanaf 1 januari 2019 al rookvrij. Dit geldt voor iedereen: leerlingen, docenten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers.

Vanavond Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 Nieuws

4 december 2018

Vanavond is Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 nieuws om 18.00 uur en 19.30 uur.

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

4 december 2018

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Spectaculaire afsluiting van schooljaar 2017-2018

19 juli 2018

Onder grote belangstelling van ouders, familie en bekenden presenteerden de leerlingen uit fase 1 en 2 hun talenten.

Gala avond schoolverlaters

19 juli 2018

Op woensdag 4 juli namen onze schoolverlaters op spetterende wijze afscheid van Accent Capelle.

Schoolfeest 2018

12 mei 2018

We hebben een fantastisch schoolfeest gehad in de brugklasaula van onze school!! Het thema van dit jaar was Black & White.

Accent Praktijkonderwijs ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

10 april 2018

De staatssecretaris van SZW heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2016-2017 een aanvraag heeft ingediend voor PrO en vso.

Nieuwsbrief 2 – 2017-2018

22 november 2017

Ook deze keer staat onze nieuwsbrief vol met informatie over onze school.

Accent Capelle is een veilige school

15 november 2017

Als eerste en enige school in Capelle heeft Accent Capelle het certificaat Veilige School gekregen. Uit handen van de burgemeester ontving Dhr. Everts het certificaat. Het is het resultaat van hard werken aan de veiligheid in en om de school.

Presentatieavond wederom een spectaculaire jaarafsluiting

11 juli 2017

Met ritmisch tromgeroffel, tellend in de maat van 1, 2,3,4, openden de leerlingen van de modulegroep ‘Brass’ onze jaarlijkse presentatieavond. De opkomst was groot. Onder hen bevonden zich ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes en ooms.

Foodbloggers op bezoek bij Accent Capelle

5 april 2017

Onlangs is de Eetsalon bezocht door de foodbloggers van de smaakspionnen. DelicaTessa en haar team van Special Agents gaan regelmatig op ontdekkingstocht door de culinaire wereld!

Maatschappelijke stageweek klas 1

11 maart 2017

De leerlingen van klas 1 zijn de gehele week druk bezig geweest met diverse maatschappelijke stages in Capelle en omgeving. De stage stond in het teken van ‘iets doen voor een ander’.

Accent Capelle is een Excellente school

24 januari 2017

Op maandag 23 januari kregen wij de bevestiging dat de inspectie van het onderwijs onze school het predicaat Excellent 2016 – 2018 heeft toegekend! Wij zijn hier ontzettend trots op!

Leerwerkplaats feestelijk geopend

3 december 2016

Onze nieuwe brugklasvleugel en leerwerkplaats is officieel geopend. Er werden een aantal toespraken gehouden. In deze toespraken kwam naar voren hoe het proces van ontwikkeling is verlopen en de uiteindelijke totstandkoming van onze prachtige leerwerkplaats.

Accent Capelle officieel een gezonde school

21 november 2016

Accent Capelle is vanaf heden officieel een ‘Gezonde school’. Eerder kregen we al het vignet ‘Gezonde schoolkantine’ door het gezonde voedingsbeleid in onze kantine. Nu komt daar ook voor de komende drie jaar het vignet ‘Gezonde school’ bij!

Wij bouwen aan de toekomst

20 oktober 2016

Op dit moment wordt er een nieuwe brugklasvleugel en leerwerkplaats gerealiseerd op Accent Capelle. Al weken lang wordt er hard verbouwd op onze school. Er komen 2 theorielokalen bij en er zal een nieuwe brugklasaula worden gerealiseerd.

Onze zeilers vallen in de prijzen!

4 oktober 2016

Leerlingen uit klas 2 en 3 hebben meegedaan aan het Open Nederlands kampioenschap Unified Sailing. Dit is een internationale zeilwedstrijd op de Kralingse Plas in Rotterdam. 7 leerlingen van onze school zijn weken aan het trainen geweest voor deze belangrijke wedstrijd.

Onze school is gezond!

5 september 2016

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Fase 2 op schoolreis

26 mei 2016

De leerlingen van de 2e en 3e klas hebben genoten in het attractiepark Walibi. Doordat het niet zo druk was konden ze meerdere, avontuurlijke attracties bezoeken. Enkele leerlingen hadden hun angst overwonnen en zijn in “de Goliath” achtbaan geweest.

Schoolfeest 2016

18 mei 2016

We hebben ons jaarlijkse schoolfeest in jongerencentrum Capsloc gehad. Het thema was BEACHPARTY! We hebben genoten van de gezellige sfeer! Bij deze willen we de twee DJ’s van de avond nog even in het zonnetje zetten. Rodney en Dion uit klas 5: Jullie zijn kanjers!

Kick off project Do it op Accent Capelle

20 april 2016

De burgemeester kwam speciaal voor de start van dit project bij ons op school. Do it is een project, waarin gezonde voeding en sporten centraal staat! Accent Capelle wil graag een gezonde school zijn en legt dus de nadruk op gezonde voeding en sporten!