1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Capelle

Schoolsluiting

19 december 2021

We hebben gisterenavond allemaal het nieuws gehoord dat er een ‘harde lockdown’ is afgekondigd in Nederland. Dit betekent dat ook de scholen zullen sluiten. Wat dit betekent voor uw zoon of dochter wordt in deze brief uitgelegd.

Verzorging diner voor Zadkine

21 september 2021

Vandaag hebben Gino en Serena het diner verzorgd voor Zadkine. De leerlingen verzorgden een compleet buffet en waren helemaal in hun element. Op de foto’s kunt u het eindresultaat zien. De collega’s van Zadkine waren heel erg tevreden met het buffet.

Praktijkdag van start voor klas 1 en 2

10 september 2021

Vandaag is de praktijkdag weer van start gegaan. De praktijkdag staat in het teken van iets praktisch doen voor een ander. Er worden bijvoorbeeld voedselpakketten gemaakt bij de horeca voor de voedselbank, deze pakketten geven wij aan de mensen die bij de voedselbank eten moeten halen en worden door onze school bezorgd.

Diploma-uitreiking in het Isala theater

30 juni 2021

Wat was het weer een feest voor onze schoolverlaters!  Jammer genoeg was er ’s avonds, door Covid 19, géén Gala maar wél een spetterend ontvangst in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. 100 man mochten erin. Net genoeg voor elke leerling om 2 introducees mee te nemen. We hadden twee rondes.

VMBO certificaat Nederlands gehaald!

29 juni 2021

Vandaag werden er aan 3 leerlingen van Accent Praktijkonderwijs een VMBO certificaat Nederlands uitgereikt! De afgelopen twee jaar doorliepen deze leerlingen het PTA van CSG Calvijn De Meerpaal. Het maakt ons heel erg trots dat deze leerlingen de kans hebben gekregen en gegrepen om een deel diploma op VMBO niveau te halen!

Alternatief schoolreisje

28 juni 2021

Ook dit jaar kon helaas door covid-19 het schoolreisje niet doorgaan. Ook kamp is afgezegd omdat dit niet mocht met de huidige maatregelen toen. Op school vonden wij het belangrijk om toch een alternatief te bedenken en hebben bekeken welke activiteiten er wel ondernomen konden worden. 

Groen in de lente

30 april 2021

Nu het voorjaar aan alle kanten tevoorschijn komt een berichtje van de sector groen. We zien alles weer opschieten, het eerste gras is alweer gemaaid, heggen gesnoeid. De kas die er al een tijdje staat is nu ook in gebruik genomen.

SVA1 basisvaardigheden autotechniek behaald!

23 april 2021

Op vrijdag 23 april hebben 8 leerlingen het certificaat SVA1 basisvaardigheden autotechniek behaald. Het bijzondere hieraan is dat deze leerlingen niet alleen van Capelle zijn maar ook van Centrum en Delfshaven. Samenwerken is wat onze scholen krachtig maakt! Gefeliciteerd allemaal!

Examentoppers

12 april 2021

Ondanks de coronaperikelen is het toch gelukt, om voor de derde keer dit schooljaar, leerlingen examen te laten doen voor het branchecertificaat ‘Werken in de schoonmaak’. Met rode blossen op de wangen werden de zenuwen doorstaan en het certificaat behaald. Stralend verlieten onze toppers het schoolpand.

Lunches voor personeel vaccinatielocatie Schenkel

2 april 2021

Onze afdeling horeca gaat de komende weken op dinsdag en vrijdag lunches verzorgen voor het personeel van de vaccinatielocatie in Schenkel. Mooi initiatief naast de afhaalmaaltijden en de maaltijden voor de voedselbank die elke week worden gemaakt.

Sporttoestellen op het schoolplein

22 maart 2021

Sinds maandag 22 maart hebben we zes buiten fitness toestellen tot onze beschikking, aangeboden door het Maxima College. Ze zijn met zwaar transport vervoerd vanuit Ridderkerk en op ons voorplein rechts van de ingang geplaatst.

Een gesprek over armoede

10 maart 2021

Op vrijdag 5 maart is de Stichting Ideële Reclame (SIRE) begonnen met een landelijke campagne over armoede onder kinderen en jongeren. Het doel van de campagne is om dit onderwerp bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.

Themadag Burgerschap

5 maart 2021

Op vrijdag 5 maart 2021 was de derde themadag in het schooljaar 2020-2021 voor de klassen 4, 5 en 6. Dit keer ging de themadag over Burgerschap. Op die dag werden diversee thema’s behandeld.

Hoe blijf je fit in coronatijd?

18 februari 2021

Dat was een van de vragen die naar voren kwam tijdens de les Burgerschap met het thema ‘Gezondheid’. Het antwoord was heel simpel: door te wandelen met de app Ommetje.

Stichting JOZ in de school

10 januari 2021

De leerlingen zullen ons vast wel gezien hebben in het gebouw en wellicht zijn de leerlingen al wat vaker langs het kantoortje gelopen waar wij zitten. Wij zijn de jongerenwerkers die op school actief zijn. Mijn naam is Hamza Tahraouien ik doe dit samen met mijn collega Chafik El Amiri.

Samenwerking met stichting vier het leven

11 december 2020

De afgelopen weken hebben onze leerlingen van de plus klassen een project gevolgd, waarbij ze ‘iets doen voor een ander’. Tijdens dit project zijn er 208 kerstkaarten voor ouderen gemaakt, die verbonden zijn aan Stichting Vier het Leven. Stichting vier het leven organiseren uitjes voor ouderen mensen. Vandaag werden de kaarten opgehaald door Yarda Oostendorp.

VCA Diploma behaald!

4 december 2020

Alweer een paar weken geleden hebben acht leerlingen van Accent Capelle meegedaan met een driedaagse VCA opleiding bij Promen. In deze drie dagen hebben zij veel geleerd over: brand en explosiegevaar, werkplek eisen, persoonlijke beschermingsmiddelen, handgereedschappen, hijs- en hefwerktuigen, enzovoorts.

Branche examen zorg en welzijn

2 december 2020

Voor de tweede keer is dit schooljaar een examen afgelegd voor het branche-certificaat ‘Werken in de schoonmaak’. De dames wilden niet met het bewijs op de foto maar het betreffen: Romana, Aisha, Mayra en Khadra. Alle vier uit de pré-entreeklas.

Wat is de Topacademie

27 november 2020

Binnen een Topacademie is er een vakdocent die samen met een ervaren medewerker van een bedrijf lesgeeft aan jongeren op de werkvloer. Dát is waar het in de Topacademie om draait. Een vakschool waarin scholen en bedrijven samen zorgen voor beroepsgericht onderwijs. Samen leiden ze jongeren op voor een baan.

Statement van het Rotterdamse onderwijs

19 november 2020

Met afschuw hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd waarin docenten een prominente rol hadden. Of liever gezegd: het lijdend voorwerp waren. Docenten krijgen het gevoel dat ze op eieren lopen en uit angst voor bedreigingen niet meer durven te zeggen of laten zien wat ze willen zeggen of laten zien.

De week van respect

16 november 2020

In de week van 9 tot 15 november vond “De week van respect” plaats. Bij ons op school gaan wij gedurende het hele schooljaar respectvol met elkaar om. In alle lokalen hangen de gedragsregels, zoals wij dit graag zien. Tijdens “de week van respect” besteden wij extra aandacht aan het begrip “respect’.

Maatschappelijke stageweek voor klas 2

7 oktober 2020

Door de omstandigheden werd dit jaar de MAS-stage pas in de week van 28 september tot en met 2 oktober gehouden. Ook al vreemd want eigenlijk is dit een eerstejaars gebeuren. Vanaf de zomervakantie waren de leerlingen van klas 2 druk bezig met het zoeken van een plek om stage te gaan lopen.

Week tegen pesten op Accent Capelle

21 september 2020

21 september was het weer tijd om stil te staan bij de jaarlijks terugkerende “Week tegen het pesten”. De leerlingen hebben deze week in de klassen 1, 3 lessen gehad over “pesten”. Hierbij werden er ook vele spelletjes gedaan waarbij de kinderen elkaar beter leren kennen en het verschil tussen pesten en plagen weten.

Koning Willem-Alexander steekt het Praktijkonderwijs een hart onder de riem!

2 april 2020

Op 2 april ging de telefoon bij Accent Praktijkonderwijs in Capelle. Koning Willem-Alexander belde met directeur Erik Roth om van hem te horen hoe het de school, de docenten en vooral de leerlingen afgaat in deze moeilijke en verwarrende tijden.

Iets doen voor een ander

4 maart 2020

De praktijkdag op donderdag staat voor klas 1 en 2 in het teken van iets doen voor een ander. Doormiddel van praktijkvakken leren de leren dat iets doen voor een ander super leuk is en je veel werknemersvaardigheden krijgt aangeleerd.

Themadag burgerschap voor klas 4, 5 en 6

21 februari 2020

Op vrijdag 21 februari jl. was de derde themadag in het schooljaar 2019-20 voor de klassen 3,4,5 en 6. Dit keer ging de themadag over BURGERSCHAP. Op die dag werden de volgende thema’s behandeld: milieu en duurzaamheid, justitie en recht, drugs en alcohol, normen en waarden, politiek /debatteren, seksuele voorlichting, Mercy Ships (vrijwilligers organisatie).

Nieuwe aanwinst voor Zorg & Welzijn

3 februari 2020

Keurig netjes verzorgen de leerlingen van de vakgroep Zorg en Welzijn elke dag de witte en bonte was van de Horeca-afdeling. Grote partijen koksjassen, schorten en sloven gaan dagelijks door onze handen en onder de strijkbout. Om de doorstroom van schone kokskleding, kreukvrij, op peil te houden is onlangs een heuse strijkmachine aangeschaft.

Voor de tweede keer excellente school!

20 januari 2020

Op 20 januari werd door de jury van Excellente scholen wederom het predicaat ‘Excellent’ uitgereikt aan Accent Capelle! We zijn super trots op het behalen van dit mooie resultaat! Dit predicaat is ook nog eens extra bijzonder omdat we eerst door de inspectie van het onderwijs als ‘goed’ beoordeeld moesten worden.

Ilayda vol lof geslaagd voor het examen ‘Dierverzorging’

21 november 2019

Ilayda moest tijdens haar examen een aantal ‘proeven van vaardigheden’ aan de examinator laten zien. Te weten: dieren verplaatsen / dieren voeren / uitmesten. Het was koud, deze vroege ochtend op woensdag 20 november; maar Ilayda had nergens last van. Geroutineerd leidde ze de schaapjes naar hun weidegebied. Hoe leuk was dát om te zien.

Koning en minister Slob brengen werkbezoek aan Accent praktijkonderwijs Capelle

20 november 2019

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 20 november samen met minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een werkbezoek gebracht aan CVO Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel. Het bezoek stond in het teken van successen, ontwikkelingen en uitdagingen in het praktijkonderwijs.

4 leerlingen van Accent Capelle gaan naar Bonaire om te basketballen

18 november 2019

Het project “alleen jij bepaalt wie je bent” is er voor jongeren, die het lastig vinden om op een zinvolle manier hun vrije tijd in te richten. Daarnaast zijn ze sterk op zoek naar “wie ben ik” en kunnen daarin, maar moeilijk hun weg vinden of aan alle verwachtingen voldoen.

Fruit op onze gezonde school!

6 november 2019

Van 11 november t/m 17 april krijgen uw kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Krijgt het Accent Praktijkonderwijs weer het predicaat Excellente School?

1 november 2019

Cupcakes uitdelen, bingo, een autowasstraat en een restaurant: het Accent Praktijkonderwijs heeft een speciale rol in de Capelse wijk Schollevaar. Het levert misschien een predicaat Excellente School op. Gisteren kwam een jury van de onderwijsinspectie langs op de school.

Leerwerkplaats Capelle a/d IJssel

3 oktober 2019

Vrijdag 4 oktober 2019 gaat Accent Capelle met leerlingen die die dag in de “leerwerkplaats” aanwezig zijn bloemen brengen bij alleenstaande ouderen. Dit doen we met de bezorgbakfiets die we hebben kunnen kopen met behulp van subsidie van het: “denkdoenmeefonds” in Capelle aan den IJssel.

Filmmiddag voor ouderen

18 september 2019

Vandaag is er een filmmiddag georganiseerd voor eenzame ouderen. Dit initiatief nemen wij omdat wij het belangrijk vinden dat ouderen mensen niet vereenzamen. De ouderen gaan een film kijken en krijgen koffie/thee met gebak. De filmmiddagen worden elke 3 maanden georganiseerd binnen onze school.

Leerwerkplaats in de wijk

18 september 2019

Vandaag hebben leerlingen die les krijgen bij de leerwerkplaats een verwaarloosde tuin in de wijk opgeknapt. Zoals je ziet is het erg mooi opgeknapt! De bewoner van de verwaarloosde tuin is super blij met het eindresultaat.

De school is verbouwd

13 september 2019

De school is in de zomervakantie 6 weken lang open geweest. Niet voor de docenten, maar voor de bouwvakkers. De school is namelijk verbouwd! De veranderingen zijn vooral te zien in het mobiliteit lokaal en het hout lokaal.

Geld voor schoolkosten

4 september 2019

Voor huishoudens uit de IJsselgemeenten met een laag inkomen hebben wij een regeling voor indirecte schoolkosten in de bijzondere bijstand. Voor hun schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen ouders een vergoeding aanvragen voor de kosten van door de school voorgeschreven activiteiten en/of lesmateriaal.

De school is weer begonnen, startgesprekken!

2 september 2019

Vandaag zijn wij weer vol goede moed begonnen aan het schooljaar 2019 – 2020. Belangrijk om te weten is dat er op maandag 16 september startgesprekken zijn met de mentoren en ouders. Dit is vooral om kennis te maken en te bespreken wat er opvalt in de klas.

Diploma-uitreiking

3 juli 2019

Vandaag de diploma uitreiking van leerjaar 2018 – 2019 gehad. Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen die vandaag het PRO diploma hebben opgehaald. Het was een ontzettend gezellig feest.

Geslaagden voor techniek, horeca en entree

14 juni 2019

In schooljaar 2018 – 2019 zijn veel verschillende leerlingen geslaagd voor certificaten, diploma’s en dergelijke. Wij vinden dat deze leerlingen in het zonnetje gezet mogen worden op de website. Vandaar dat hieronder beschreven staat welke leerlingen een certificaat of diploma behaald heeft.

De bakfiets is af en klaar voor gebruik!

27 mei 2019

Het initiatief om een bakfiets te kopen is omdat er in de wijk Schollevaar stille armoede is en er veel alleenstaande ouderen wonen. De leerlingen die mee doen met het project helpende handen hebben afgelopen vrijdag de eerste rijles gehad omdat het een elektrische bakfiets is, dit was een groot succes.

Themadag ‘VRIJE TIJD’

24 mei 2019

4x Per jaar wordt er voor de leerlingen uit de bovenbouw (de klassen 4, 5 en 6) een themadag georganiseerd. Op zo’n dag volgen de leerlingen drie verschillende activiteiten binnen één van de volgende thema’s: Wonen, Werken, Burgerschap en Vrije Tijd.

Museumbezoek Kunsthal te Rotterdam

24 mei 2019

Op vrijdag 24 mei zijn verschillende leerlingen met mevr. Vorselaars naar een museum gegaan. Het aantal leerlingen dat voor een museumbezoek gekozen had was precies in twee groepen te verdelen. Met de ene groep zijn we in de ochtend gegaan.

Top Academie markt en bedrijven bezoeken

21 mei 2019

De TOP academie markt vond plaats op woensdag 27 maart jongstleden. Na dit bezoek konden leerlingen zich inschrijven voor een bedrijven bezoek. In week 21 hebben deze bezoeken plaatsgevonden.

Module zeilen is weer van start gegaan!

14 mei 2019

Op dinsdag 7 mei zijn er weer 8 leerlingen begonnen met de module zeilen. De bedoeling is dat de leerlingen in periode 4 van dit schooljaar en periode 1 van volgend schooljaar leren wat zeilen is en betekent. Het is dus erg van belang dat de leerlingen leren samenwerken in de boot en kunnen vertrouwen op elkaars expertise.

Accent Capelle helpt ’t Baken bij de Koningsspelen

12 april 2019

Vandaag zijn 12 van onze leerlingen naar ’t Baken gegaan in Capelle Schollevaar om mee te helpen bij de Koningsspelen. Ruim 1,2 miljoen kinderen gaan vrijdag met zijn allen ontbijten op school en daarna lekker bewegen.

Praktijkonderwijs: scholieren bezorgen gezonde lunch bij basisscholen

14 maart 2019

Leren in de echte wereld, in plaats van in de schoolbanken. Renee van der Spoel schaft een bakfiets aan zodat zijn leerlingen eten rond kunnen brengen in de wijk. Volgens Renee van der Spoel, docent op het Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel, hebben zijn leerlingen er veel meer aan als ze met hun voeten in de klei staan.

Accent Capelle rookvrij schoolterrein

1 maart 2019

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf het schooljaar 2019/2020, dit is augustus 2019, een rookvrij schoolterrein. Het schoolplein buiten is vanaf 1 januari 2019 al rookvrij. Dit geldt voor iedereen: leerlingen, docenten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers.

Vanavond Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 Nieuws

4 december 2018

Vanavond is Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 nieuws om 18.00 uur en 19.30 uur.