1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Hoogvliet
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Hoogvliet

Accent Hoogvliet ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

6 maart 2024

De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2022-2023 een aanvraag voor ESF+ 2021-2027 heeft ingediend voor PrO en vso. Voor Accent Hoogvliet betekent dit een ESF-subsidiebedrag van circa € 100.000.

Alle leerlingen van Accent Hoogvliet krijgen een kerstpakket

23 december 2023

De Kerstgedachte heeft ons aangespoord dit jaar voor de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet eens wat extra’s te doen. Ook omdat de leerlingen onlangs in de wijk hebben laten zien klaar te staan voor de buurbewoners door het geven van plantjes, het helpen met tuinieren en kleine klusjes in en om het huis.

Leren op Locatie: Werkweken

18 november 2021

Leren op Locatie. Dat is een onderdeel binnen de vakgroep Groen, maar nooit eerder bleven we ergens overnachten. Eind oktober zijn de leerlingen van de vakgroep op werkweek geweest naar Bed and Breakfast (B&B) de Buitenhof in de Noordoostpolder.

Extra inhaalweek in de meivakantie Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

27 mei 2021

De eerste week van de meivakantie was het gezellig druk op Accent Hoogvliet! Er werden verschillende AVO- en praktijklessen gegeven binnen de vakgroepen.

SVA1-Werken in het Groen behaald op Accent Hoogvliet

26 april 2021

Voor de tweede keer dit schooljaar heeft het examen Scholing Voor Arbeid voor de leerlingen van de Vakgroep Groen plaatsgevonden. Deze keer zijn Alyssa, Jeroen, Joey, Roberto en Taha, onze gastleerling van HPC Centrum, erin geslaagd dit examen met stoer resultaat af te ronden. In oktober gingen Vitor, Jochem en Wessel hen al voor.

Levend Lokaal in ontwikkeling op Accent Hoogvliet

26 april 2021

Een Levend Lokaal is meer dan een groen schoolplein. Het is een ruimte waar buiten les gegeven kan worden èn waar leerlingen in de pauze heerlijk kunnen toeven, het is een duurzaam schoolplein, goed voor natuur en milieu.

Leerlingen Hoogvliet vallen in de (kunst)prijzen

7 april 2021

Wij besteden op school veel tijd aan kunst. En de afgelopen weken hebben de leerlingen uit klas 1, 2 en 3 tijdens de drama-en muzieklessen meegedaan aan challenges. Waarbij de leerlingen van onze school heel wat leuke prijzen in de wacht hebben gesleept!

Vakgroep wint prijsvraag met groen schoolplein

8 maart 2021

Dit jaar heeft de vakgroep Groen van de locatie Hoogvliet meegedaan aan de Groenprijsvraag in het kader van Het Levende Lokaal. Deze week heeft de jury laten weten dat de leerlingen van de vakgroep Groen de prijsvraag hebben gewonnen!

Statement van het Rotterdamse onderwijs

19 november 2020

Met afschuw hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd waarin docenten een prominente rol hadden. Of liever gezegd: het lijdend voorwerp waren. Docenten krijgen het gevoel dat ze op eieren lopen en uit angst voor bedreigingen niet meer durven te zeggen of laten zien wat ze willen zeggen of laten zien.

Extra lessen techniek in de herfstvakantie op Accent Hoogvliet

6 november 2020

Afgelopen herfstvakantie was het niet stil op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. In het technieklokaal was het zelfs erg druk: er waren leerlingen en docenten die in een gezellige sfeer bezig waren met TECHNIEK!

Binder Bedankt!

4 juni 2020

Nu kennen we Binder Groenprojecten in Portugaal al langer als stagebedrijf voor Accent en kunnen we al flink wat namen noemen van leerlingen die van onze school zijn gegaan met een vaste baan.

Hoogvliet krijgt Predicaat Excellente School

23 januari 2020

De vlag kan weer uit op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet! Na een strenge procedure van de Onderwijsinspectie hebben wij opnieuw het Predicaat Excellente School gekregen.

‘Burgerschap is belangrijk en leerlingen praten hier graag over mee’

15 maart 2019

De leerlingen van Accent Praktijkonderwijs in Rotterdam zijn duidelijk: Burgerschap is een vak dat thuishoort op hun school. ‘Ze leren graag hoe ze met elkaar moeten samenleven’, vertelt docent en onderwijscoördinator Eva Lindenhof-van der Haar van deze ontwikkelschool voor Curriculum.nu.

Kerstgala Accent Hoogvliet een groot succes met verrassende kerstboodschap van Ronnie Flex

17 januari 2019

Afgelopen 20 december tijdens het jaarlijkse kerstgala op Accent Hoogvliet werden de leerlingen verrast door een mooie kerstboodschap van Ronnie Flex.

Vanavond Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 Nieuws

4 december 2018

Vanavond is Accent Delfshaven te zien bij RTL 4 nieuws om 18.00 uur en 19.30 uur.

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

4 december 2018

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Accent Hoogvliet start samenwerking met Hoogvliet Supermarkt

4 november 2018

Om levensecht leren mogelijk te maken is Accent Hoogvliet een samenwerking aangegaan met Hoogvliet Supermarkt.
Vanaf deze week gaat de vakgroep Handel en Administratie elke dinsdag naar de Hoogvliet supermarkt om de geleerde theorie op de werkvloer toe te passen.

Schrijfster Margje Woodrow op bezoek bij Entree-opleiding van Accent Hoogvliet

4 november 2018

In het kader van de verhalenwedstrijd “Er was eens” , kreeg Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet afgelopen week bezoek van de schrijfster Margje Woodrow.
Zij is bekend van jeugdboeken met een spannend tintje en is de schrijfster van het boek “Snitch”.

Start achtste seizoen van praktijkonderwijs, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

18 oktober 2018

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo.

Spetterende Kick-off van het project Young Impact

18 oktober 2018

Vanmorgen 18 oktober vond aan de Lavasweg in ons leercentrum van de Entree opleiding een spetterende aftrap plaats van het project Young Impact. Uitgangspunt van het project Young Impact is, dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken, door iets voor een ander te doen. En daarom willen de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet dan ook graag meedoen aan dit project !

Sportieve prestaties van de docenten van de Accent scholen tijdens jaarlijks volleybal toernooi

16 juli 2018

Ook de docenten van de scholen van Accent sporten graag. Zo wordt er elk schooljaar een volleybal toernooi georganiseerd voor de docenten van de verschillende Accent scholen.

Accent Hoogvliet gaat komend schooljaar de challenge aan met Young Impact

16 juli 2018

Komend schooljaar gaat Accent Hoogvliet van start met het project Young Impact. Afgelopen schooljaar zijn de voorbereidingen al getroffen, maar volgend schooljaar start de school met meer klassen en met meer uitdagingen.

Feestelijke uitreiking van 32 diploma’s en 62 certificaten op Accent Hoogvliet

16 juli 2018

Donderdag 21 juni was een hele feestelijke dag op Accent Hoogvliet. Tijdens de jaarlijkse diploma uitreiking werden maar liefst 19 Diploma’s Praktijkonderwijs uitgereikt en 12 Entree-diploma’s MBO niveau 1.

Leerling van Accent Hoogvliet wint Ipad met landelijke leeswedstrijd `De Weddenschap`

8 juli 2018

Jamila Zimmerman leerling van Accent Hoogvliet uit klas 4B kreeg maandag 4 juni de prijs, een Ipad uitgereikt, die ze had gewonnen met de leeswedstrijd `De Weddenschap`.

Accent Praktijkonderwijs ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

10 april 2018

De staatssecretaris van SZW heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2016-2017 een aanvraag heeft ingediend voor PrO en vso.

Vakgroep Horeca Accent Hoogvliet op bezoek bij groothandel ZEGRO

12 maart 2018

Op dinsdag 20 februari j.l. bracht de vakgroep Horeca een bezoek aan de ZEGRO de ‘groothandel voor horeca en grootgebruik’, die elke maandag en donderdag producten levert aan onze school voor de Horeca vaklessen.

De eerste diploma’s zijn ook binnen!

16 februari 2018

Yousri Salhi en Farley Clotheda werden vandaag verblijd met het nieuws, dat ze hun lasdiploma hebben gehaald!
De docenten meneer Bouwens en meneer van Es zijn trots!

De eerste certificaten zijn binnen!

16 februari 2018

Dinsdag 13 februari was een spannende dag voor 4 leerlingen uit de vakgroep Handel&Administratie.
Zij moesten examen doen voor het SVA certificaat Werken aan de ontvangstbalie en ze slaagden alle vier met super mooie cijfers!

Valentijnsdag 2018 – Accent Hoogvliet ‘’In love”

16 februari 2018

Het was een spannende dag afgelopen 14 februari in Hoogvliet. Zomaar ineens verschenen er twee Valentijns-juffen in alle klassen, die rozen uit kwamen delen.

“Gouden Schoolkantine Schaal 2018“ weer toegekend aan Accent Hoogvliet

16 februari 2018

Het nationaal voedingscentrum heeft de “Gouden Schoolkantine Schaal 2018“ wederom toegekend aan Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. Ook in 2016 en 2017 werd Accent Hoogvliet beloond met deze prijs.

Bedrijfsexcursie naar Sanitronics

22 januari 2018

Op uitnodiging van Gerard van Es, van Stichting Werk Incubator, hebben de techniekleerlingen van onze school een dag les gehad bij Sanitronics, en dat was een groot succes!

Starten met fruitsalade

1 november 2017

De Zegro geeft cadeautjes… Accent Hoogvliet bestaat 10 jaar en daarom zullen er dit schooljaar regelmatig activiteiten plaatsvinden om dit te vieren. Alle leerlingen kregen eerder dit jaar een ontbijt aangeboden dat in alle vroegte werd klaargemaakt door de docenten.

Hulphond Nederland en scholentriathlon

20 mei 2017

Accent Hoogvliet doet ook dit jaar weer mee met de scholentriathlon. Deze triathlon is georganiseerd om geld om te halen voor een goed doel en dit jaar is dat Hulphond Nederland.

Dagmar schrijft…

10 mei 2017

Wij maken alles van verse producten, dan hebben we het over tompoucen met kaneelstokjes, aardbeiengebakjes met verse aardbeien en niet uit een blik, gele room in gebakschuitjes die we niet uit een pak maken, maar zelf bij elkaar gevoegd hebben en bereid met kaneelstokjes.

Masterclass kunst

12 april 2017

Op 24 maart j.l. is een aantal tweede- en derdeklassers naar het Hofpleintheater geweest. De 7 leerlingen kregen van kunsternares Chantal van Heeswijk een masterclass en hebben een kunstwerk gemaakt dat te zien zal zijn op onze komende theateravond.

Wij stellen voor: De nieuwe Leerlingenraad

1 april 2017

Het heeft even geduurd, maar wij hebben een nieuwe leerlingenraad!!! Er hadden zich heel veel leerlingen aangemeld en daarom moest er gestemd worden. Alle klassen hebben een vertegenwoordiger gekozen.

Wethouder bezoekt stagebedrijven

1 maart 2017

Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin, dhr. Hugo de Jonge, heeft 2 bedrijven bezocht waar leerlingen van Accent Hoogvliet stage lopen en waar zij wellicht kunnen gaan werken.

Cadeautjes op de open dag

2 februari 2017

Op 1 februari was de open dag op alle Accentscholen van CVO, dus ook op onze school. Iedereen kon een kijkje nemen in en rond het gebouw. Overal waren kraampjes met informatie en in verschillende ruimtes konden opdrachten worden gedaan.