1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Leerlingenraad

Leerlingenraad

Onze school heeft een leerlingenraad. In een leerlingenraad zitten enthousiaste leerlingen van alle leerjaren die gekozen zijn door andere leerlingen. Zij zetten zich in om het alle leerlingen naar de zin te maken op school. Denk bijvoorbeeld aan de schoolreis, presentaties, schoolontbijt en veilige school. Als je je dus aan iets ergert of juist een leuke idee hebt, geef dit dan aan bij één van de leerlingen uit de leerlingenraad.

Speeddate nieuwe kandidaten

Elke schooljaar vinden er verkiezingen plaats voor nieuwe leden uit de klassen 1. Leerlingen kunnen zich aanmelden als ze interesse hebben. Zij worden dan uitgenodigd voor een speeddate. In 5 minuten beantwoorden zij allerlei vragen van de leerlingen uit de leerlingenraad. Snel, kort en krachtig. Als de raad alle kandidaten heeft gesproken, bespreken zij de kandidaten en kiezen de meest geschikte kandidaten. De week na de speeddate komen alle kandidaten bij elkaar en horen zij welke kandidaten zijn gekozen.

Veelgestelde vragen

Wie zitten er in de leerlingenraad?

In de leerlingenraad zitten leerlingen van de school, verdeeld over twee groepen: bovenbouw en onderbouw.

Hoe vaak gaan de leerlingen samen zitten?

De leerlingenraad onderbouw komt elke maandagmiddag tijdens het laatste mentorhalfuurtje bij elkaar om te praten over bijvoorbeeld de sfeer op school en activiteiten op school. Vanuit de school schuiven mevr. Yasmina Berkane en/of mevr. Rezie Vorselaars aan. Ook stelt de leerlingenraad zich aan alle leerlingen voor tijdens de centrale bijeenkomst in de aula.

Aanmelden

Je kunt je altijd aanmelden voor de leerlingenraad. Leuk dat je interesse hebt! Hou er wel rekening mee dat maar één keer per jaar verkiezingen voor nieuwe leden uit de klassen 1 worden gehouden.

Spreek mevr. Berkane of mevr. Vorselaars aan of spreek één van de leerlingen uit de raad aan.

Heb je een idee of tip?

Heb je een idee of tip? Laat het ons weten. We kijken dan of we je idee ook echt kunnen uitvoeren. Alle tips of ideeën zijn welkom!