1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Bureau HALT

Bureau HALT

21 maart 2017

Maandag heeft het HALT team Rotterdam een bezoek gebracht aan onze school Accent Delfshaven. Het voorlichtingsthema was ‘Online Veiligheid’ waarin het gebruik, maar ook het misbruik van Snapchat / Facebook / Instagram werd belicht.

Er werd verteld dat misbruik kan leiden tot straf. Zelfs dat je medeplichtig bent als je dingen die niet met toestemming zijn geplaatst, deelt met anderen. De les was heel nuttig, leerlingen deden actief mee omdat het zo herkenbaar voor ze is. Presentatie was ook heel duidelijk en er was ruimte voor iedereen! (Rob Dekkers, mentor 2A)

Een dag later werden de eerste klassen bezocht door HALT. Het thema ‘Invloed van de groep’ werd behandeld. Hoe ga je als leerling om met groepsdruk. Laat je je overhalen om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt? Of ben je sterk genoeg om tegen de groep in te gaan? De leerlingen waren enthousiast en konden goed benoemen hoe zij omgaan met groepsdruk.

Hierboven Aniky in actie. Laat ze zich overhalen door de groep om de stangen beet te pakken waar 220 volt op staat? (Uiteindelijk deed ze het en kwam erachter dat er geen stroom op stond.)