1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Carrousellessen

Carrousellessen

1 december 2016

De 1e ronde carrousellessen zit er alweer op. Ik heb vooral positieve geluiden gehoord, van zowel de leerlingen als mijn collega’s.

Wat de techniek lessen betreft…. Daar neem ik u even mee naar toe, want deze lessen heb ik verzorgd. Deze ronde had ik alleen jongens het was een gezellige ontspannen sfeer met de jongens. Ze waren leergierig en telkens weer was ik erg verrast van de resultaten. Zo hadden ze in de eerste les kennis gemaakt met VCA. Een erg belangrijk vak, waar de meest bedrijven erg van onder de indruk zijn als leerlingen met een vca diploma zouden komen aanwandelen. Zover is het nog niet, maar wie weet in het 4e leerjaar wel. Vandaar dat we er op school al vroeg aandacht aan besteden.

In de klas hebben de jongens een eigen poster gemaakt met diverse borden erop die ze tegen komen in de VCA stof, in de klas en straks ook op stage.

Na de pauze zijn ze bezig geweest om een houten speelgoedauto te maken. Zoals op de foto te zien er waren echt pracht exemplaren bij. Ook hebben de leerlingen een enorm schilderij gemaakt van de skyline van Rotterdam, welke nu in één van de kantoren in school hangt. Het is werkelijk prachtig geworden het is gemaakt door: Mohamed 2b, Ali 2a, Yunus 2b,Jaimani 2c,Emir 2a en Ayrton 2a.

Jongens erg goed gedaan hoor!

Tot slot hebben we een timmerwedstrijd gehouden. Tjonge wat waren de jongens fanatiek zeg! Er werd keihard gewerkt en het resultaat is dan ook super. De winnaars zijn bekend, maar dat ga ik nog niet verklappen. Binnenkort is de prijsuitreiking en worden de prijswinnaars beloond met een gouden, zilveren of bronzen plak.

Geschreven door Henk van Arkel voor het Accent college