1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | CVO jaaropening

CVO jaaropening

20 september 2018

Jaaropening van CVO op Accent Delfshaven

Ruim 200 CVO’ers en relaties kwamen op donderdag 20 september naar de CVO-Jaaropening op Accent Delfshaven in de Japarastraat. Het was een goede bijeenkomst om het schooljaar 2018-2019 officieel te starten met als gast Paul Rosenmöller.

Algemeen Yvette van Dijk heette iedereen welkom op Accent Delfshaven aan de Japarastraat. Deze locatie van het praktijkonderwijs binnen CVO ligt aan de Nieuwe Maas, een sfeervolle plek voor het programma.
Yvette noemde ons onderwijs een uitstekend voorbeeld van gedifferentieerd onderwijs, het thema van de CVO-Jaaropening. Rond veel marktkraampjes demonstreerden collega’s van Accent wat dit inhoudt: leerlingen vullen een portfolio, sommige leerlingen mogen vakken volgen op mbo-niveau (Pro-PLUS) en de leerlingen sluiten hun schoolperiode af met een Rotterdams diploma waarop het eindniveau per vak vermeld wordt.

Ook andere CVO-scholen kennen goede voorbeelden van gedifferentieerd onderwijs. ‘Het zijn lichtjes die onder de korenmaat vandaan gehaald worden’, zei CVO-bestuurder Jan Willem Meinsma. Deze voorbeelden waren te zien in workshops en in de marktkramen. Hiervoor was veel interesse en waardering. ‘Leuke workshop! Ik zou mijn kind zó bij jullie op school doen’, zei een workshopbezoekster bijvoorbeeld na afloop tegen de workshopgevers.

Na deze workshoprondes was het woord aan gastspreker Paul Rosenmöller van de VO-raad. Tijd voor een frisse neus: de CVO’ers gingen na een korte wandeling aan boord van een fraaie Spidoboot, die naast de school aanlegde.

Tijdens deze rondvaart opende bestuursvoorzitter Henk Post officieel het nieuwe schooljaar. Aan de geslaagde jaaropening werd meegewerkt door veel leerlingen, leraren, conciërges en andere onderwijsondersteuners van Accent. Zij kregen dan ook een welgemeend applaus!