1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | “FLITS!” in de klas

“FLITS!” in de klas

24 juni 2021

Stap in een fotostudio en speel samen met je vrienden de hoofdrol in je eigen strip! Dit is wat de leerlingen van fase 1 de afgelopen weken gedaan hebben met de gastles Flits! van Studio Flits. Er waren drie onderdelen bij dit project. Eén van de onderdelen was over eigen ervaringen in het verkeer praten.

Zo betrokken de leerlingen het project op hun eigen gedrag en situatie. Doordat een medewerker van TeamAlert hier feitjes over verstrekte, werd het kennisniveau van de leerlingen verhoogd. Het tweede onderdeel was een simulatievideo. De leerlingen kregen een rekenmachine en daar moesten ze een code intoetsen die voorkomt in de video. Als de code genoemd wordt, zijn er een roze olifant en transformer in beeld. Omdat de leerlingen druk bezig waren met de code intoetsen, zagen ze deze gekke dingen niet.

Door de jongeren de video daarna nog een keer te laten zien zonder rekenmachine, zagen zij in hoeveel invloed afleiding heeft en beseften zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties. Tijdens het derde onderdeel ging een groepje de fotostudio in. Hier gingen ze verkeersituaties uitbeelden en hier werden foto’s van gemaakt.

Als laatste kwamen alle leerlingen samen in één lokaal en gingen ze met hun groepje alle foto’s editen. Ze mochten zelf tekstballonnen toevoegen. Er ontstond toen een fotostrip van hun eigen foto’s. Voor de foto’s werd een green screen gebruikt, zodat de achtergrond helemaal aangepast kon worden, zodat het net lijkt of de leerlingen echt in het verkeer waren. Een leerzame en leuke les, met als doel om de leerlingen veilig thuis te laten komen.