1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Kamp 15 t/m 17 april 2019 1e jaars

Kamp 15 t/m 17 april 2019 1e jaars

3 juni 2019

Wat een spannend begin. Je ei en je prei inleveren bij een leerkracht. (Dit is alvast je ticket om in de bus te stappen). Je bagage krijgt een label en op je witte t-shirt komt een letter te staan. Na het inleveren van de bagage en de rest moesten de leerlingen zich even verzamelen bij hun mentoren. Na alle controles en bespreken van de regels liepen de leerlingen langzaam naar de bus. Deze vertrok precies om 8:45. Alle collega’s en leerlingen die niet meegingen zwaaiden de bus uit. En de trip naar Oisterwijk kon beginnen!

Aangekomen in het plaatsje Oisterwijk kon de eerste opdracht beginnen. De leerlingen vormde met hun gekleurde letter op hun witte T-shirt met nog 5 anderen op hun rug een woord. Met het gevonden woord konden ze aan het ruilen is huilen spel beginnen. Met een artikel die de leerlingen van ons kregen moesten zij gaan ruilen voor iets nog duurder. De leerlingen gingen fanatiek aan de slag.

Met een begeleider werd er door middel van een speurtocht naar het kamphuis gelopen. In het kamphuis aangekomen mochten de leerlingen hun slaapplekken opzoeken en in orde gaan maken en daarna het terrein verkennen.

Met het lekkere weer kon het middagspel “Kwalleballen” starten. Leerlingen hadden nog geen idee wat ze te wachten stonden, maar na de eerste ronde stond iedereen op scherp en wilde niemand verliezen.

Na een heerlijke maaltijd was het weer tijd voor een spel. De leerlingen moesten wel wachten tot het heel donker was. Dit vonden de meeste best eng. En dan een trip door het bos waar het avondspel zou plaatsvinden. Na afloop hadden ze allemaal stoere praatjes natuurlijk.

Na een eerste onrustige nacht (het heeft niet lang geduurd totdat iedereen sliep). Konden de leerlingen aanschuiven aan een goed verzorgd ontbijt. Met z’n allen even opruimen en er werd 1 team aangewezen voor corvee. De rest kon lekker genieten het lekkere weer voordat de vossenjacht zou beginnen. Bekaf maar heel veel teams blij met de gescoorde punten, konden de leerlingen even genieten van wat vrije tijd, de zon, limonade en een tosti.

Later op de middag konden de preien en de eieren hun entree doen. Met een panty op je hoofd en een ei hierin verstopt en je prei in de aanslag kon er begonnen worden met het spel. Veel uitleg is hiervoor niet nodig als je de foto’s bekijkt.

‘s Avonds was het tijd voor ons gezellige kampvuur, waarbij de leerlingen marshmallows konden roosteren. Niet lang daarna konden de leerlingen hun bedden opzoeken en was het binnen no-time stil in het kampgebouw.

De laatste dag is aangebroken. Eerst lekker ontbijten. Zoetjes aan worden de spulletjes ingepakt en starten we met het “Whiskey smokkelspel”. Uitgeput komen we in het kampgebouw weer aan. De kamers worden opgeruimd en de bagage wordt verzameld in de hal. Lekker nog even genieten van het weer en het terrein, totdat de snackkar arriveert. De kinderen konden smullen van een friet en een snack en als afsluiter een lekker ijsje. Moe en voldaan konden we daarna de bus instappen voor de terugreis naar Rotterdam. Opgewacht door familie en vrienden konden de leerlingen van jaar 1 beginnen aan een welverdiende vakantie. Al met al een geslaagd kamp!!!!!!!!