1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Leerlingen CVO Accent Delfshaven verdiepen zich in gezonde voeding

Leerlingen CVO Accent Delfshaven verdiepen zich in gezonde voeding

4 november 2018

Op 20 oktober zijn een aantal leerlingen van CVO Accent Delfshaven gestart met het project Jongerenadviesbureau van IVN Natuureducatie. In opdracht van het programma Jong Leren Eten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) werken de leerlingen aan de vraag hoe zij hun leeftijdsgenoten enthousiast kunnen maken voor het belang van gezonde en duurzame voeding. Naast CVO Accent Delfshaven doen ook het Scheepvaart en Transport College uit Rotterdam en het Lentiz LIFE college uit Schiedam mee aan het project.

Jong geleerd is oud gedaan
Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel van het programma is om kinderen en jongeren structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes omtrent voedsel te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe bereik je die jongeren? Deze vraag besloot Jong Leren Eten gewoon direct aan de jongeren zelf te stellen. Zij zijn immers de experts!

Jongeren vormen adviesbureaus
Om tot een antwoord op de vraag van Jong Leren Eten te komen vormen leerlingen adviesbureaus. Ze gaan gezamenlijk aan de slag met het onderwerp. Zo is er een excursie naar voedselondernemers in de buurt en krijgen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan een voedselexpert. De uitkomsten worden op school gepresenteerd. De meest geschikte ideeën van alle deelnemende scholen mogen hun uitkomsten in december presenteren aan het Ministerie van LNV.