1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Levensecht leren bij Accent Delfshaven

Levensecht leren bij Accent Delfshaven

7 maart 2019

Dhr. van Arkel vertelt:

Dit is het 3e schooljaar dat ik werkzaam ben als docent schilderen bij Accent Delfshaven. Eerst is er en hoop opgeruimd in het lokaal en nu stap voor stap wordt het lokaal opgeknapt door de leerlingen zelf. Zo wilden de leerlingen graag dat de vloer opgeknapt ging worden. Zo hebben we een plannetje gemaakt, de verf besteld en met een dag of 4 was de klus geklaard en met een prachtig resultaat. Een idee van Yunus was dat we schilderen en timmeren zouden scheiden, zodat er minder verf gemorst ging worden. Leerlingen uit het derde jaar hebben toen de belijning op de grond aangebracht. Het blijft nu netjes schoon. Leerlingen spreken elkaar aan op het schoonhouden van de werkplekken.

Op onze school had ik het logo op de wand aangebracht. Het Farel college wilde dat ook wel. Met twee leerlingen uit het 4e jaar, Yunus en Berk, zijn we aan dit project begonnen. Allereerst moest de muur opnieuw geschilderd worden. Fluitje van een cent, want dat hadden de jongens al eerder gedaan. Nu het logo nog op de wand…. Op school hebben de jongens eerst in het klein geoefend . Een week later hebben we het logo levensgroot op de muur geschilderd. Ik ben echt trots, op de jongens, want het is zeer vakkundig en strak uitgevoerd.

Inmiddels worden de logo’s van het Accent geschilderd door onze leerlingen. Het gaat steeds beter en het product is zeker verkoopbaar. In het dagelijks leven hebben schilders steeds minder met reclameschilderen te maken, maar dit stukje ambacht wil ik ze toch graag meegeven. Het is zeg maar een stukje werk wat lang niet door iedereen gemaakt kan worden