1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Praktijkverhalen over stage

Praktijkverhalen over stage

18 maart 2019

Deze maand vanuit het stagebureau 3 verhalen uit de Praktijk:

– In het derde leerjaar zit Mehmethan GunGor. Hij zit in 3B bij mevrouw Tolud en volgde de branche Horeca. Mehmethan vindt horeca en schilderen erg leuk. In dit schooljaar zijn wij op zoek gegaan naar zijn talent. Mehmethan werkte bij Ilya, een trendy Turks restaurant aan de West-Kruiskade. Hij heeft het daar erg goed gedaan. Zo goed zelfs dat hij daar op oproep-basis mocht werken.

Toch zijn we samen met hem op zoek gegaan naar zijn andere talent, namelijk Schilderen. Via de techniek-docent Henk van Arkel kon hij aan de slag bij “ Het Hart vastgoedzorg” waar hij inmiddels 2 dagen per week stage loopt als schilder. Iedereen is tevreden.

– We gaan ieder jaar op bezoek bij bedrijven met de leerlingen. Dit doen wij om hen zoveel mogelijk te laten zien welke branches er zijn en om de leerlingen kennis te laten maken met de werkzaamheden. Afgelopen tijd zijn wij op bezoek gegaan bij Sanea. Ze heeft inmiddels een vast contract bij Action en werkt daar met veel plezier. Wij zijn met onze leerlingen langs geweest bij haar, ze heeft een rondleiding gegeven en daarbij het verloop van haar loopbaan bij Action goed kunnen vertellen.

– Uitstroom naar arbeid is een onderdeel bij CVO Accent wat een belangrijke plek inneemt. Samen met de leerling gaan we op zoek naar een passende stage- en of werkplek. Ferry Wouda stroomt dit jaar uit in een Garantiebaan. Hij is begonnen in de 3e klas bij Buurman in de houtbewerking. In de 4e ging hij stage lopen bij Odeon als gastheer. Dit schooljaar is Ferry begonnen bij Zegro als Assisitent Logistiek Medewerker. Hij volgt deze branche op school en in de praktijk wordt hij goed ondersteund door Marco van den Bos van Zegro. Inmiddels is Ferry uitgegroeid tot een graag geziene collega binnen Zegro en zal hij per 1 Juni een contract krijgen en zijn carrière voortzetten binnen Zegro.