1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Pro-praktijk

Pro-praktijk

Pro-praktijk leerlijn

Op onze school kun je kiezen tussen de pro-plus lijn en de pro-praktijk lijn. Deze lijnen lopen van klas 1 tot en met klas 3. Kies je voor de pro-praktijk lijn? Dan kom je vanaf de brugklas in een pro-praktijk klas. Natuurlijk krijg je algemene lessen zoals rekenen, Nederlands, woordenschat, spelling, begrijpend lezen en in het opdoen van sociale vaardigheden. Dit is wettelijk verplicht. Maar iedere donderdag krijg je in klas 1 en 2 een praktijkdag. Je werkt dan lekker met je handen en krijgt praktijklessen als winkelpraktijk, metaaltechniek, verzorging, koken en groenvoorziening.

Na klas 1

Gaat dat je goed af? Dan ga je vanaf klas 2 al buiten de school aan de slag om werknemersvaardigheden en andere vaardigheden te leren. We werken hiervoor samen met diverse welzijnsinstellingen uit Capelle aan den IJssel. Ook loop je intern stage en een maatschappelijke stage. Met intern bedoelen we dat je op school stage loopt bijvoorbeeld in onze leerwerkplaats of één van onze praktijklokalen. In klas 3 ga je extern stage lopen bij een instantie of een bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na klas 3?
Dan begin je aan fase 3. Deze fase bestaat uit 2 jaren. Je komt dan nog een aantal halve dagen op school en je loopt veel extern stage. Je kunt op vrijdag nog een extra les naar keuze volgen.
Ben ik met de pro-praktijk leerlijn verzekerd van een baan?
Nee, helaas kunnen we je die garantie niet geven. Je bereidt je wel goed voor op een baan en op het lopen van stage in fase 3 doordat je al vanaf klas 1 werknemersvaardigheden leert.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Mevr. Marja Swaneveld
(vestigingsdirecteur)
T 010 – 227 11 81
mj.swaneveld@cvoaccent.nl