1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | De bakfiets is af en klaar voor gebruik!

De bakfiets is af en klaar voor gebruik!

27 mei 2019

Het initiatief om een bakfiets te kopen is omdat er in de wijk Schollevaar stille armoede is en er veel alleenstaande ouderen wonen. De leerlingen die mee doen met het project helpende handen hebben afgelopen vrijdag de eerste rijles gehad omdat het een elektrische bakfiets is, dit was een groot succes.

Wij werken samen met o.a.: anders ouder worden, de “Zonnebloem”, Welzijn Capelle en de Voedselbank. Het is de bedoeling dat iedereen uit de wijk Schollevaar zich welkom voelt in en rondom onze school en dus als eerst aan onze school denken als zij iets nodig hebben zoals bijvoorbeeld een lunch of helpende handen.

Wij beginnen over 3 weken met het bezorgen van noodpakketten van de voedselbank. In de toekomst is het de bedoeling dat wij ook lunches gaan langs brengen bij bewoners in Capelle-Schollevaar. Ook kan de bakfiets ingezet worden om bijvoorbeeld klusjes te doen bij mensen thuis.

Wij willen Esther Molenkamp ontzettend bedanken voor het ontwerp van de bakfiets, de bakfiets valt zeker op! Er staat ook nog een klein tekstje met daarop: “geniet van je rit, rij voorzichtig”. Dit is kenmerkend voor Esthers ontwerpen.