1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Diploma-uitreiking in het Isala theater

Diploma-uitreiking in het Isala theater

30 juni 2021

Diploma-uitreiking schooljaar 20/21
Wat was het weer een feest voor onze schoolverlaters!  Jammer genoeg was er ’s avonds, door Covid 19, géén Gala maar wél een spetterend ontvangst in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. 100 man mochten erin. Net genoeg voor elke leerling om 2 introducees mee te nemen. We hadden twee rondes.

Ronde 1 was voor de branche-uitstromers. Ronde 2 voor de entree-uitstromers. Met veel tamtam werden de leerlingen met hun ouders/verzorgers bij de ingang van het Isala ontvangen. Een rode loper was van tevoren uitgerold. Deze werd aan weerszijden geflankeerd door de docenten en de leden van een brassband. De trompet werd geblazen, de trommels werden met groot elan beslagen. Het klonk goed. Het had sfeer. Zelfs het Capelse winkelpubliek kwam ervan meegenieten.

Eenmaal in de zaal werd iedereen met een welkomstwoord door onze temperamentvolle directeur toegesproken. Om beurten werden vervolgens de schoolverlaters in kleine groepjes het podium op geroepen en sprak hun mentor hen de allerbeste gelukwensen toe voor de volgende fase in hun leven;  hier en daar met een persoonlijk, karakteristiek tintje, dan wel met een knipoog. En natuurlijk kwam daarna het belangrijkste ceremonieel en werden de behaalde diploma’s en certificaten getekend.
Applaus alom.

Na afloop was er nog een hapje en een drankje in de foyer. Hier konden de leerlingen en de ouders/verzorgers persoonlijk van die of gene afscheid nemen. Op de achtergrond speelde het duo ‘Untaped’. Een gitarist en een zangeres; te weten: onze eigen juf Kleijn!
Als kers op de taart gebeurde dat een aantal leerlingen met juf Kleijn achter de microfoon gingen meezingen. Hoe mooi was dat! Een beter einde had het niet kunnen zijn.