1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Groen in de lente

Groen in de lente

30 april 2021

Nu het voorjaar aan alle kanten tevoorschijn komt een berichtje van de sector groen. We zien alles weer opschieten, het eerste gras is alweer gemaaid, heggen gesnoeid.

De kas die er al een tijdje staat is nu ook in gebruik genomen. Op de planken staan de kwekelingen. We zaaien op dit moment eiken, beuken, seringen en de eerste amsoi staat achter glas. Natuurlijk moet er nog veel meer komen. Ook de eerste klanten worden weer bediend. Mocht iemand hulp nodig hebben in de tuin dan is een telefoontje genoeg. Daarbij geldt wel dat iemand het niet meer zelf kan.

Dit jaar zijn ook al de eerste examens afgenomen bij het IPC. Kleine boompjes korten en binnenkort tuin-parkmachines. Daar moeten we dan wel weer een stukje voor rijden (Schaarsbergen). Zelf heb ik ook een cursus gedaan en mag me nu keurmeester voor kleine tuin-parkmachines noemen. Handig voor mij, goed voor de leerlingen die ook weer wat door kunnen leren.

Verder hebben we begin dit jaar ons apparatenpark behoorlijk uitgebreid. er kwamen heggenscharen, een kettingzaag en bladblazers bij. Het mooie is dat ze allemaal op accu’s werken. geen giftige dampen meer en ze zijn een stuk minder lawaaierig. Plannen voor de nabije toekomst zijn er ook. We gaan steeds meer samenwerken met andere scholen en het bedrijfsleven. Dit programma heet STO (Sterk Techniek Onderwijs)maar dat wordt voor een volgend verhaal.