1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Hoe blijf je fit in coronatijd?

Hoe blijf je fit in coronatijd?

18 februari 2021

Dat was een van de vragen die naar voren kwam tijdens de les Burgerschap met het thema ‘Gezondheid’. Het antwoord was heel simpel: door te wandelen met de app Ommetje. 

De app Ommetje

De app is een initiatief van de Hersenstichting. Ommetje motiveert je om dagelijks een wandeling te maken. En na de wandeling vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder je een interessanthersenfeitje.

Door elke dag een wandeling te maken krijg je meer productiviteit en energie; er komt meer uit je handen. Het is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid en het helpt je te onthaasten. Plus, het verbetert ook nog eens je creativiteit. Alleen maar voordelen!

Wedstrijd op Accent Capelle

Er kwam een onderlinge wedstrijd met de leerlingen op school en ik klas 2 ging de strijd los. Uiteindelijk was Ashley uit klas 2B de winnaar. Zij won daarmee het ‘Gezond Accent fitpakket’! Dit pakket bestond uit diverse gezonde snacks en een echte Accent-bidon.

Wij zijn een Gezonde School

Accent Capelle is sinds 2016 een ‘Gezonde School’. We hebben een gezonde schoolkantine en werken we met de methode DO iT, Deze methode is gericht op een gezonde leefwijze. Ook tijdens de kooklessen in de onderbouw wordt hier aandacht aan besteed.

Wil je ook fit blijven?

Download dan ook de app. Start met vrienden of familie een eigen wandelcompetitie en ga de uitdaging aan. Je kunt zo op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent.