1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Maatschappelijke stageweek voor klas 2

Maatschappelijke stageweek voor klas 2

7 oktober 2020

Door de omstandigheden werd dit jaar de MAS-stage pas in de week van 28 september tot en met 2 oktober gehouden. Ook al vreemd want eigenlijk is dit een eerstejaars gebeuren.

Vanaf de zomervakantie waren de leerlingen van klas 2 druk bezig met het zoeken van een plek om stage te gaan lopen. Voor sommigen was het zo klaar, de stage van verleden jaar weer opzoeken en beginnen maar. Voor anderen was het al veel lastiger. Ze mochten niet meer terugkomen, er waren soms al weer andere stagiaires aangenomen of de plek was gesloten. Bij bijna iedereen is het uiteindelijk gelukt. Het was moeilijk om er een echte Maatschappelijke stage van te maken, juist verpleeghuizen waren gesloten en activiteiten konden juist daar niet doorgaan.

Daarom liepen er veel kinderen bij bekende supermarkten en drogisten stage. Als docenten probeerden we overal iedere dag even langs te gaan. Helaas lukte dat niet door een positieve melding halverwege de week. Gelukkig bleek(f) de “schade” beperkt.

Als docenten hebben we de leerlingen op een andere manier gezien. Sommigen groeiden zo hard in deze week, anderen leerden veel van een bedrijf en van zichzelf. “Wat wil ik niet of juist wel”. Waar moet ik nog aan werken, wat zijn ongekende talenten. Als bezoekende docenten hebben we genoten als we soms een leerling bezig zagen terwijl hij/zij ons niet zag.

Afgelopen woensdag hebben we de certificaten uitgedeeld. Het was mooi om te zien. Soms wilden we nog veel meer vertellen van wat we gezien en beleefd hadden maar werden we door de tijd gestopt.

Kortom, het was mooi, intensief en heel leerzaam. Het mooie is ook dat behoorlijk veel leerlingen er een vaste stage plek aan over hebben gehouden.

Met vriendelijke groet,
De collegae van klas 2