1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Museumbezoek Kunsthal te Rotterdam

Museumbezoek Kunsthal te Rotterdam

24 mei 2019

Op vrijdag 24 mei zijn verschillende leerlingen met mevr. Vorselaars naar een museum gegaan. Het aantal leerlingen dat voor een museumbezoek gekozen had was precies in twee groepen te verdelen. Met de ene groep zijn we in de ochtend gegaan. Met de andere groep in de middag. In de spiksplinternieuwe schoolbus reden we er naartoe.

Er waren diverse exposities. Elk met een eigen karakter.  We hebben alles gezien maar waar we speciaal voor gingen was de expositie: ‘Science Fiction; een reis in het onbekende’. Een zeer treffend onderwerp in ons huidige digitale tijdperk, dat zonder ruimtevaart en plaatsing van satellieten in het heelal, ons dagelijks smartphonegebruik niet mogelijk zou hebben gemaakt.  

Al in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren er kunstenaars en filmmakers die hun fantasieën loslieten op een leven in de ruimte. Te denken valt aan beroemde films zoals Star Wars, Star Trek en Godzilla.

Objecten zoals futuristische maskers, ruimtepakken en modellen van gefantaseerde ruimtewezens, waren in de Kunsthal te aanschouwen. Soms was het griezelig en eng. Soms lieflijk en ontroerend.

Kunst schept vaak een wereld waarin fantasie, schoonheid, wetenschap of techniek een grote rol speelt. Kunst roept vaak vragen op die tot denken aanzet. Zo ook bij onze leerlingen.  “Is dit nep of is dit werkelijkheid?”  Gesprekjes en discussies kwamen op gang. Bewondering en ontroering prikkelden onze emoties. Het was een dag, anders dan gewoonlijk.

Een dag: voor even zwevend in een overweldigende ruimtesfeer.