1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Spectaculaire afsluiting van schooljaar 2017-2018

Spectaculaire afsluiting van schooljaar 2017-2018

19 juli 2018

Tijden veranderen.
Zeker in het huidige tijdperk van de digitale revolutie.
Levenspatronen veranderen, vaste gewoontes gaan op de schop.
De smartphone is voor menigeen al een getrouwe compagnon. Zonder mobiel in de hand voelt men zich niet meer compleet.
Ook op Accent is dit een gegeven feit. Het is niet meer zoals vanouds. Steeds meer dingen komen erbij, veranderen, worden ‘drukker’, maar ook zelfstandiger, bewuster, meer afgestemd op wat de leerling behoeft en wat hij (en zij) wilt leren; waar de interesse ligt, de toekomst.

Leren met passie, dicht bij de belevingswereld van de leerling; dát is de grondslag waarop de modulelessen op Accent Capelle gebaseerd zijn. Zij staan voornamelijk in het teken van Vrije Tijd. Want ook dát hoort bij het leven, is essentieel om een zinvolle invulling aan het leven te geven.

Wederom was onze traditionele presentatie-avond een avond waar jong en oud met volle teugen van genoot.
Dat kon je zien, dat kon je ruiken, het hing in de lucht.
Wederom hebben onze leerlingen alle moed bij elkaar verzameld en op een heus podium laten zien wat ze in de laatste periode tijdens onze modulelessen hebben geleerd en geoefend.
Sta er maar als puber met een microfoon voor je neus! Zing daar maar eens je favoriete lied! Vertel maar eens in je eentje voor een volle zaal wat je in de module Graffiti hebt geleerd.
Díe richting willen we op: dat leerlingen zich presenteren, laten zien wat ze hebben geleerd en wat ze kunnen. Is het niet met woorden dan is het wel met daden.
Salto’s draaien over een bok. Gezamenlijk op de trommels slaan! Het moet kloppen, het moet ritmisch in de maat zijn!
Dansen. Door onze topper Pasquinelle begeleidt.
Ja want ook dát kan. Als een leerling al iets heel goed kan mag hij andere leerlingen instrueren. Leerlingen leren immers heel veel van elkaar.
Het vergt allemaal een behoorlijke concentratie om met elkaar tot een succesvolle presentatie te komen. En dat was het. Doe het ze maar eens na. Zo jong als dat ze zijn.
Wij geloven in hun.