1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Bedrijfsexcursie naar Sanitronics

Bedrijfsexcursie naar Sanitronics

22 januari 2018

Op uitnodiging van Gerard van Es, van Stichting Werk Incubator, hebben de techniekleerlingen van onze school een dag les gehad bij Sanitronics, en dat was een groot succes!

Sanitronics is een hightech bedrijf dat speciale zelfreinigende toiletten ontwerpt en porduceert. Vanuit de SROI werd contact gezocht met de praktijkscholen van Accent en van daaruit werd deze speicale lesdag georganiseerd door dhr. Gerard van Es.

Al vroeg vertrokken 13 leerlingen en 2 docenten vanuit Hoogvliet en werden bij het bedrijf hartelijk ontvangen. De eerste kennismaking met het bedrijf was indrukwekkend. De leerlingen kregen een demonstratie van de spectaculaire werking van de hightech toiletten. Daarna volgde een groepsopdracht, waarbij de leerlingen kennis maakten met ‘hard-solderen’en het werken met knelkoppelingen. Het mooie was dat de gemaakte koppelingen daarna onder waterdruk werden gezet om te zien of ze goed waren gemaakt.

Sanitronics verzorgde midden op de dag een heerlijke lunch en daarna mochten de leerlingen nog een individueel werkstuk maken. Dit onder de vriendelijke begeleiding van een werknemer van Sanitronics. De leerlingen moesten een ‘U’ maken en gebruikten daarbij diverse specialistische materialen en technieken.

Onze leerlingen en docenten hebben een topdag gehad en kwamen zeer enthousiast terug! De ambiance van een hightech bedrijf met een mooi product, werken met echte en mooie materialen onder fijne begeleiding, maakten deze bedrijfsexcursie voor onze leerlingen een unieke ervaring en een goede kennismaking met techniek in de praktijk.

Wij zijn blij met dit nieuwe contact en de mogelijkheid voor onze leerlingen om te leren in de praktijk. Het zou mooi zijn als we deze samenwerking zouden kunnen behouden en zelfs uitbreiden. Wellicht werkt er in de de toekomst een leerling van Accent Hoogvliet bij een mooi bedrijf als Sanitronics aan zo’n mooi hightech product!