1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Leren op Locatie: Werkweken

Leren op Locatie: Werkweken

18 november 2021

Leren op Locatie. Dat is een onderdeel binnen de vakgroep Groen, maar nooit eerder bleven we ergens overnachten. Eind oktober zijn de leerlingen van de vakgroep op werkweek geweest naar Bed and Breakfast (B&B) de Buitenhof in de Noordoostpolder.

En dat er gewerkt is, dat hebben ze geweten. In een paar dagen tijd is niet alleen de tuin rondom de Buitenhof winterklaar gemaakt, ook is de oprijlaan opnieuw bestraat, narcisbollen zijn geplant, een kippenhok geplaatst en is een compleet nieuw uitzichtterras aangelegd in de windsingel. Overigens is de Buitenhof een luxe boerderij met fantastische kamers om te overnachten.

Uiteraard was er ook ruimte voor andere leuke activiteiten.  Met de leerlingen zijn we op excursie geweest; een bedrijfsbezoek aan een aardbeienveredelaar, een wandelbezoek aan het nabijgelegen Waterloopbos, een openlucht testlocatie voor de deltawerken èn de bouw van havens. Heb je ooit het Noordereiland eens elders zien liggen dan in Rotterdam?

De werkweek was een groot succes! Dit kwam ook door de inzet van leerlingen, docenten én de eigenaar van B&B de Buitenhof. De volgende werkweek staat gepland in juni 2022. Dan gaan we naar Cursuscentrum Groen op de Veluwe. Oftewel…  we gaan leren op locatie!