1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Extra inhaalweek in de meivakantie Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

Extra inhaalweek in de meivakantie Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

27 mei 2021

De eerste week van de meivakantie was het gezellig druk op Accent Hoogvliet! Er werden verschillende AVO- en praktijklessen gegeven binnen de vakgroepen.

Vanwege corona hebben leerlingen het afgelopen schooljaar weer een tijd lang thuis de lessen gevolgd. Dat was niet altijd even makkelijk. Omdat de extra techniekweek in de afgelopen herfstvakantie een groot succes was, hebben wij besloten om in de meivakantie een extra inhaalweek te organiseren voor leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3.

Uiteindelijk hebben in totaal 22 leerlingen zich opgegeven voor de extra inhaalweek in de meivakantie! Op maandag 3 mei zijn we gestart met het programma. Leerlingen konden alleen, in duo’s of in een groepje aan de slag met allerlei verschillende praktijkvakken, zoals horeca, techniek, zorg & welzijn, groen en zelfs sport! De vakken taal en rekenen werden ook gegeven en waren gekoppeld aan de praktijkvakken. Zo werd er in de gymzaal rekenen gegeven, maar dan in combinatie met sportieve activiteiten.

Om de aanwezige leerlingen optimaal ‘in shape’ te houden voor het harde werk, werd er twee keer per dag een lekkere maaltijd geserveerd in de vorm van broodjes kaas of kip, en zelfs lekkere pasta! Daarnaast natuurlijk ook fruit en wat lekkers te drinken.

Aan het einde van de week zijn alle werkstukken aan elkaar gepresenteerd en hebben alle leerlingen gezamenlijk de school weer keurig opgeruimd. Alle leerlingen hebben een bewijs behaald voor onder andere de belangrijke competenties: samenwerken en onderzoekend en ontdekkend leren. Zowel leerlingen als ook docenten vonden dit een hele geslaagde week, met mooie leermomenten en prachtige werkstukken, gemaakt in een hele fijne sfeer. Moe maar voldaan kon iedereen genieten van een welverdiende vakantie.

Deze extra inhaalweek is voor de tweede keer dit schooljaar georganiseerd en is zeker voor herhaling vatbaar! Op naar de volgende extra inhaalweek!