1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Extra lessen techniek in de herfstvakantie op Accent Hoogvliet

Extra lessen techniek in de herfstvakantie op Accent Hoogvliet

6 november 2020

Afgelopen herfstvakantie was het niet stil op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. In het technieklokaal was het zelfs erg druk: er waren leerlingen en docenten die in een gezellige sfeer bezig waren met TECHNIEK!

Vorig schooljaar moesten we vanwege corona een tijd lang thuis blijven. Een aantal vakken hebben we toen wel online kunnen geven, maar een vak als techniek is op die manier heel moeilijk te doen. Dit schooljaar is daarom besloten om hiervoor een inhaalweek te organiseren voor leerlingen die veel technieklessen hadden gemist.

Uiteindelijk hebben in totaal 24 leerlingen zich opgegeven voor de herfstvakantie techniekweek! Op maandag 19 oktober zijn we gestart met het programma. Leerlingen konden alleen, in duo’s of in een groepje aan de slag met allerlei verschillende techniekvormen, zoals constructie- en bouw techniek, het maken van sterke verbindingen, het demonteren van elektrische apparaten en het maken van snelle vliegtuigen van gevouwen papier die gelanceerd werden (met luchtballonnen) op een speciale touwbaan.

Op dinsdag 20 oktober kregen we in de ochtend bezoek van RTV Rijnmond! Die hadden het nieuws opgepikt en waren daar zo enthousiast over dat ze er een nieuwsitem aan gewijd hebben dat live op RTV radio te horen was en ook in het RTV Nieuws te zien was op TV. Ook op hun website was het filmpje, waarin leerlingen en leerkrachten werden geïnterviewd, veelvuldig te zien.

Om de aanwezige leerlingen optimaal ‘in shape’ te houden voor het harde werk, werd er per dag 2x een lekkere maaltijd geserveerd in de vorm van broodjes kaas en kip, krenten bollen en soms tosti’s en zelfs lekkere bami! Daarnaast natuurlijk ook fruit en wat lekkers te drinken.

Aan het eind van de week zijn alle werkstukken aan elkaar gepresenteerd en hebben alle leerlingen gezamenlijk het lokaal weer keurig opgeruimd. Zowel leerlingen alsook docenten vonden dit een hele geslaagde week, met mooie leermomenten en werkstukken, gemaakt in een hele fijne sfeer. Moe maar voldaan ging iedereen het weekend in. Een week zoals de herfstvakantie techniekweek is zeker voor herhaling vatbaar!