1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Hulphond Nederland en scholentriathlon

Hulphond Nederland en scholentriathlon

20 mei 2017

Accent Hoogvliet doet ook dit jaar weer mee met de scholentriathlon. Deze triathlon is georganiseerd om geld om te halen voor een goed doel en dit jaar is dat Hulphond Nederland.

Afgelopen dinsdag was op onze locatie in Hoogvliet een presentatie over Stichting Hulphond Nederland door mevrouw Kruis en haar poedel Joey. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door inzet van een hulphond. Hierbij kun je denken aan een hond die heel drukke kinderen rustig maakt, veteranen uit een nachtmerrie laat ontwaken, een epileptische aanval herkent voordat deze zichtbaar is of honden die mensen helpen die gedeeltelijk verlamd zijn.

De reden dat mevrouw Kruis langskwam was om onze leerlingen te laten zien voor welk goed doel zij nu eigenlijk zoveel mogelijk statiegeldflessen moeten ophalen. De keuze van dit goede doel komt voort uit deelname van onze school aan de jaarlijkse scholentriathlon.

Meer dan 20 leerlingen zullen voor Accent Hoogvliet uitkomen op de triathlon. Deze vindt plaats op vrijdag 9 juni. De deelnemende leerlingen hebben gedurende dit schooljaar regelmatig getraind tijdens de lessen van Vrije Tijd. De komende vrijdagen zullen zij extra hard gaan trainen tijdens de clinics die verzorgd worden door echte triatleten.

Vrijdag 9 juni zal bekend zijn welke triatleet van Accent het snelst is en hoeveel geld we als school hebben opgehaald voor Hulphond Nederland. De dag wordt afgesloten met een optreden van JeBroer.

Meer lezen: Hulphond Nederland en Scholentriathlon