1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Leerling van Accent Hoogvliet wint Ipad met landelijke leeswedstrijd `De Weddenschap`

Leerling van Accent Hoogvliet wint Ipad met landelijke leeswedstrijd `De Weddenschap`

8 juli 2018

Jamila Zimmerman leerling van Accent Hoogvliet uit klas 4B kreeg maandag 4 juni j.l. de prijs, een Ipad  uitgereikt, die ze had gewonnen met de leeswedstrijd `De Weddenschap`.

‘’De Weddenschap’’ is een landelijke wedstrijd met het doel lezen onder scholieren uit het voortgezet onderwijs te bevorderen. Jamilla kreeg vandaag de prijs, de laatste nieuwe Ipad, op school uitgereikt door de afgevaardigde van de wedstrijd jury  mevr. Janneke van Wijk.

Bij deze jaarlijkse wedstrijd gaan leerlingen uit het praktijkonderwijs, VMBO en MBO een weddenschap  aan met een BN’er. Zij moeten allen binnen 6 maanden 3 boeken lezen en een recensie schrijven over deze boeken. Deze recensies worden dan op de website geplaatst en een jury bepaalt daarna wie de beste recensies heeft geschreven.

De hoofdprijs, een IPad werd dit jaar gewonnen door een leerling van Accent Hoogvliet, Jamila Zimmerman. Zij heeft de volgende titels gelezen :

100 % Mila, Het leven van een loser en Niet te doen en Alles wat je lief is. Over deze boeken heeft zij 3 prachtige recensies geschreven. Zo goed dat je de boeken meteen wilt gaan lezen! Dat vond de jury ook en daarom kreeg zij deze mooie prijs uitgereikt.

De Weddenschap is een jaarlijks terugkerende leeswedstrijd. Volgend jaar vindt de Kick-off van deze wedstrijd plaats op maandag 29 oktober op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. Een van de bekende leescoaches zal de school dan bezoeken en de Weddenschap aangaan!

De deelname aan de wedstrijd is een initiatief van de werkgroep leesbevordering op Accent Hoogvliet. Zij organiseren allerlei projecten en activiteiten op de school om zoveel mogelijk leerlingen aan het lezen te krijgen.