1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Leerlingen Hoogvliet vallen in de (kunst)prijzen

Leerlingen Hoogvliet vallen in de (kunst)prijzen

7 april 2021

Wij besteden op school veel tijd aan kunst. En de afgelopen weken hebben de leerlingen uit klas 1, 2 en 3 tijdens de drama-en muzieklessen meegedaan aan challenges. Deze challenges kwamen van het Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR), zij hadden dit speciaal voor de Rotterdamse scholen bedacht. Het waren creatieve en spannende uitdagingen, die gericht waren op het online onderwijs.

Challenge 1

Hoe verdwijn jij het best?
Je zit nu zoveel thuis! Heb je het gevoel dat je langzaam in je kamer verdwijnt?! Maak een foto van die verdwijning. Neem de kleur(en) van jouw omgeving aan, gebruik de patronen of verander van vorm. (Foto 1 – Verdwijnkunst Brechje / foto 2 Verdwijnkunst Edona)

Challenge 2

Maak van je raam een kunstwerk!
We zitten dagen binnen en dan zijn ramen ons enige venster naar de buitenwereld. Hoe kunnen we dat uitzicht een beetje opvrolijken? (Foto 3 – Raamkunst van Zoe)

Challenge 3

Maak muziek en ga los
Muziek zorgt ervoor dat je ook nu toch nog een beetje kan ontspannen en kan wegdromen naar een grotere wereld. Met deze challenge dagen we je uit om mee te spelen op een beat: Alles kan en mag.

Challenge 4

Maak je eigen challenge
De laatste uitdaging hebben wij alleen bij ons op school uitgevoerd. De leerlingen moesten een uitdaging bedenken voor de rest van de school.

Prijzen voor de leerlingen

Wij zijn erg trots, want de leerlingen van onze school hebben heel wat leuke prijzen in de wacht gesleept!

  • Een workshop bij Maaspodium met de hele groep (challenge 1)
  • Een rondleiding in het wereldmuseum met de hele groep (challenge 2)
  • Anouar heeft een mini-beatbox gewonnen (challenge 3)
  • Sara uit 2B mag samen met een vriendin een dag met een kunstenaar een raam beschilderen (challenge 2)
  • Diarra, Brechje, Zoë en Habtom hebben een cadeaubon gewonnen (challenge 1, 2, 3 en 4)

KCR: verbinder tussen onderwijs en cultuur
Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR) wil zoveel mogelijk Rotterdamse leerlingen vertrouwd te maken met kunst en cultuur. Zo kunnen leerlingen op dit vlak ontdekken wat ze leuk en interessant vinden, maar ook wat ze zelf in huis hebben. KCR is de verbinder tussen onderwijs en cultuur in de stad.