1. Home
  2.  | 
  3. Capelle
  4.  | Leerwerkplaats feestelijk geopend

Leerwerkplaats feestelijk geopend

3 december 2016

Onze nieuwe brugklasvleugel en leerwerkplaats is officieel geopend.

Er werden een aantal toespraken gehouden. In deze toespraken kwam naar voren hoe het proces van ontwikkeling is verlopen en de uiteindelijke totstandkoming van onze prachtige leerwerkplaats. Ook de verbinding met de wijk is hierbij aan de orde geweest en de samenwerking met de gemeente. Tot slot heeft de wethouder uit Capelle aan den IJssel, Mevrouw van Cappelle, het nieuwe logo van de leerwerkplaats onthuld. Dit logo komt onder andere terug op de menukaarten, de prijslijsten van ons restaurant en lunch café.

Mooi om te zien was, dat de leerlingen hapjes hadden klaargemaakt en dit aan het uitserveren waren. Eigenlijk is dit ook datgene wat we graag willen met het restaurant en het eetcafé: de leerlingen maken het klaar en leren hoe je moet bedienen en serveren en passen dit toe in de praktijk.

De leerlingen zijn heel tevreden met de nieuwe lokalen. De nieuwe kantine ziet er fantastisch uit.

In de komende weken maken we een folder om verdere uitleg te geven over de leerwerkplaats. Naast het restaurant en het lunch café willen we ook dat leerlingen die tijdelijk niet op stage kunnen of zijn weggestuurd, extra begeleiding krijgen , zodat ze na een aantal weken alsnog weer naar stage kunnen. We willen heel graag de verbinding maken met de wijk; klussen bij mensen thuis gaan doen. De buurtbewoners kunnen hiervoor de school in lopen of een mail sturen (lwpcapelle@cvoaccent.nl) met hun vragen. De leerwerkplaats krijgt zeer binnenkort ook een eigen facebook pagina.

In de ruimte van het lunch café is er ook de mogelijkheid om een cursus of workshop te geven.

In het voorjaar willen we een aantal vierkante meter tuintjes realiseren voor het kweken van groente, kruiden en bloemen. Die willen we dan weer verkopen. Ook hier: een leermoment voor onze leerlingen in de praktijk.

Vanaf 14 december aanstaande bent u van harte welkom, vanaf 10.00 uur voor een kopje koffie of thee. Rond de middag kunt u een lunch gebruiken. De prijzen zijn laag. Voor de leerlingen een prachtige plek om ervaring op te doen met klanten. We hopen u binnenkort een keer te mogen ontmoeten.