1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Leerwerkplaats

Leerwerkplaats

Vóór leerlingen en vóór de wijk

Leren door te doen. Dat is het motto van onze school. We willen je zoveel mogelijk laten oefenen met verschillende arbeidsvaardigheden. Dit kun je nog beter als je leert om ‘echte’ klanten te bedienen. Daarom hebben wij de leerwerkplaats opgericht waar jij bewoners van de wijk Schollevaar bedient. In het levensechte restaurant op school als zij genieten van een maaltijd, in/rond het huis van de bewoners als je verschillende klusjes voor hen verricht of in de schooltuinen als je groenten en kruiden verbouwt.

Flyer Leerwerkplaats

Voor bewoners en andere geïnteresseerden

Help onze leerlingen om levensechte praktijkervaringen op te doen. Door in ons gezellige restaurant van een heerlijke maaltijd te genieten of door een klusje in/rond uw huis te laten opknappen. Alles voor een lage prijs en onder begeleiding van een gediplomeerde docent.

Voor meer informatie en reserveringen zie deze website.

CONTACT

Wisselspoor 6
2908 AC Capelle a/d IJssel
Tel: 06 – 83 10 64 12

Het restaurant

Ons schoolrestaurant heet ”De Eetsalon”. Compleet met een echte keuken, zodat je leert te koken én te bedienen. Dat doe je niet voor je klasgenoten of docenten, maar voor échte klanten. Bewoners uit de wijk komen namelijk graag op donderdagmiddag vanaf 17.00 uur een hapje eten in ons restaurant tegen een lage prijs. Nodig dus snel je ouders, vrienden, familie uit en laat ze zien wat je allemaal leert op onze school! Let op: voor het restaurant moeten ze wel even via deze site reserveren.

Helpende handen

Tuinonderhoud, huishoudelijke klusjes als ramen lappen, wassen, strijken, boodschappen doen, auto wassen en kleine fietsreparaties. Het zijn een paar voorbeeld van klusjes in en rond het huis waar onze leerlingen buurtbewoners graag helpende handen bij bieden. Alle bewoners van Schollevaar kunnen zo klusjes tegen een lage prijs op laten knappen. Zij kunnen hun klusje aanmelden bij de balie op onze school of een e-mail sturen. Samen met je docent ga je vervolgens aan de slag om het klusje op te knappen.

Schooltuinen

Leerlingen kunnen ook levensecht leren in onze schooltuinen. Ze verbouwen, onderhouden en oogsten allerlei groenten en kruiden. Bovendien bereiden we met deze verse ingrediënten heerlijke gerechten in het restaurant (die buurtbewoners vervolgens opeten).

Openingstijden*

Restaurant
donderdag 17.00 – 20.00 uur

Helpende handen
maandag 10.00 – 12.00 uur
dinsdag 10.00 – 12.00 uur
donderdag 10.00 – 14.00 uur

* met uitzondering van de schoolvakanties!