1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Start achtste seizoen van praktijkonderwijs, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

Start achtste seizoen van praktijkonderwijs, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

18 oktober 2018

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo.

Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet-Rotterdam op maandag 29 oktober a.s.van 10.45- 11.45 uur

Vorig schooljaar 2017-2018 won een leerling van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet de Weddenschap door drie prachtige recensies van boeken te schrijven. Daarom vindt de start van de leescampagne dit schooljaar plaats op de school van Accent Hoogvliet

Drie BN’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober. Samen met het praktijkonderwijs en (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek zijn dit jaar de leescoaches. Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet-Rotterdam op maandag 29 oktober.

Ruben Annink doet dat met studenten van het Frieslandcollege, een ROC in Leeuwarden. Lize Korpershoek gaat op bezoek bij vmbo-leerlingen van SG Nelson Mandela in Purmerend.

De Weddenschap gaat voor de achtste keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties.

Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet heeft al enkele jaren een actieve werkgroep leesbevordering op school. De school neemt ook deel aan het project De bibliotheek op school en opent binnenkort ook een kinder-zwerfboeken-station in de winkelruimte aan de Max Havelaarweg 53 te Hoogvliet i.s.m. de Rotaryclub Rotterdam Botlek.