1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Vakgroep Horeca Accent Hoogvliet op bezoek bij groothandel ZEGRO

Vakgroep Horeca Accent Hoogvliet op bezoek bij groothandel ZEGRO

12 maart 2018

Op dinsdag 20 februari j.l. bracht de vakgroep Horeca een bezoek aan de ZEGRO. De ZEGRO is een: ‘groothandel voor horeca en grootgebruik’. Deze groothandel levert op elke maandag en donderdag producten bij ons op school, waarmee de leerlingen tijdens de horeca- en huishoudelijke kooklessen aan de slag gaan.

Bij binnenkomst (hoe kan het ook anders in de gastvrijheidsbranche) werden de leerlingen verwelkomd met koffie en thee.

De leerlingen werden vervolgens rondgeleid ‘achter de schermen’ en kwamen op plekken waar je als klant normaal niet komt. Twee dames gaven tekst en uitleg over het logistieke gedeelte. Ook een orderpikker legde precies uit hoe hij een pakbon/ bestelling klaar zet voor de chauffeur.

Tijdens de pauze van onze leerlingen en docenten werd er door de ZEGRO een lunch geserveerd in de Bistro. De lunch bestond uit verse jus d’orange, melk, thee, diverse belegde broodjes en een broodje Rotterdamse kroket!

Voor één keer dus even geen ‘Gezonde Schoolkantine’J.

Na de lunch werd de rondleiding vervolgd door de winkel. Via allerlei paden met rekken waarin olie, azijn, snoep, meelspijzen etc. stonden, stopten de leerlingen bij  de afdeling AGF (aardappel, groenten en fruit) . De leerlingen zagen daar exotische –en aparte groenten en fruit, zoals een nasipeer, pitahaya en een pepino.

De tour werd voortgezet naar de ZEGRO-slagerij waar uitleg werd gegeven over het portioneren van vlees (bijvoorbeeld van ossenhaas naar tournedos).

Via de afdeling Wild en Gevogelte kwamen de leerlingen bij de vis afdeling. Hier mochten de leerlingen een kreeft vast houden en werd er verteld hoe je het verschil tussen een mannetjeskreeft en een vrouwtjeskreeft kan zien.

De afsluiting van de excursie vond plaats bij de afdeling zuivel waar de leerlingen diverse kazen mochten proeven, waaronder een knalblauwe kaas (die ook wel smurfenkaas genoemd wordt).

Het was een hele leerzame ochtend voor de leerlingen dus

ZEGRO nogmaals hartelijk dank voor jullie gastvrijheid!