1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Wethouder bezoekt stagebedrijven

Wethouder bezoekt stagebedrijven

1 maart 2017

Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin, Dhr. Hugo de Jonge, heeft twee bedrijven bezocht waar leerlingen van Accent Hoogvliet stage lopen en waar zij wellicht kunnen gaan werken. Deze leerlingen stromen dit jaar uit en gaan, net als heel veel andere leerlingen, voor het eerst een Praktijkonderwijs diploma halen.

Op dinsdag 21 februari j.l. bezocht de wethouder samen met docenten en directieleden, Bakkerij van der Waal in Hoogvliet en de Hendrik Veder Staalfabriek gevestigd in de Waalhaven.

Dhr. De Jonge bezocht deze bedrijven omdat hij geïnteresseerd is in wat het Praktijkschooldiploma betekent voor een bedrijf en voor de leerlingen. Daarnaast wilde hij ook weten wat het diploma kan betekenen voor de dagelijkse praktijk. De leerlingen waren goed voorbereid en hadden hun portfolio’s bij zich. De wethouder bekeek deze met grote interesse en stelde duidelijke vragen.

Alle scholen voor praktijkonderwijs in Rotterdam en omstreken zijn nu bezig om de leerlingen hun examenportfolio te laten vervolmaken zodat zij goed voorbereid een examengesprek kunnen gaan doen. Over het Rotterdams Prodiploma en het proces daar naar toe, volgt later meer informatie.