1. Home
  2.  | 
  3. Groep 8
  4.  | Aanmelden

Aanmelden

Heb je een keuze gemaakt en wil je op één van onze scholen komen? Wacht dan niet te lang met aanmelden en zorg dat je aanmelding bij voorkeur voor 1 april bij ons binnen is.

Aanmelden doe je door je ouders/verzorgers te vragen om je naam, geboortedatum, mailadres en telefoonnummer in te vullen op het aanmeldformulier. Je kunt deze gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven. Zodra wij alle gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact op met je ouders/verzorgers om een kennismakingsafspraak te maken. Dan kunnen jij en je ouders/verzorgers de school van binnen zien en kunnen we elkaar beter leren kennen.

Instromen tijdens het schooljaar

Zit je nu op het vmbo en geeft je school het advies om naar het praktijkonderwijs te gaan? Of ben je verhuisd en zoek je een nieuwe school? Dan laten we je graag kennismaken met (één van) onze scholen. Vraag je ouders/verzorgers contact op te nemen met één van de praktijkscholen van Accent. We maken dan een afspraak zodat je een keer langs kunt komen en kennis kunt maken.

LOCATIE CAPELLE

Op dit moment zitten de volgende klassen vol:
• Klas 1
• Entree-klas 4
• Entree-klas 5

Capelle neemt daarom geen nieuwe aanmeldingen voor deze klassen aan, wel kunnen we leerlingen op een wachtlijst plaatsen.

Meer informatie:
t. 010 – 227 11 81
accentcapelle@cvoaccent.nl

Andere locaties
De andere locaties hebben nog plek voor nieuwe leerlingen!

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na het gesprek op school?

Na het kennismakingsgesprek volgt het intakegesprek. Daarin nemen jij en je ouders/verzorgers allerlei vragen met school door en vullen jullie documenten in. Dit is nodig om de lesstof goed op je aan te kunnen sluiten en je aanmelding definitief te maken. Na het intakegesprek bekijkt de toelatingscommissie van onze school of praktijkonderwijs goed bij jou past. Binnen 6 weken ontvangen je ouders een brief met het besluit van deze commissie. De uitslag kan zijn dat je definitief naar één van onze praktijkscholen komt of toch het advies krijgt voor een ander type onderwijs. Een enkele keer is de uitslag onduidelijk en weten we nog niet zeker of het praktijkonderwijs bij jou past. 

Wanneer maak ik kennis met mijn nieuwe klas?
Voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe mentor en nieuwe klas. Ook kunnen nieuwe leerlingen van de basisschool proeflessen volgen. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek hoe je je hiervoor opgeeft of neem contact op met jouw nieuwe school.
Kan ik aangeven als ik bij een vriend(in) in de klas wil komen?
Jazeker. Je kunt dit aangeven tijdens het aanmeldingsgesprek op je school. Als het mogelijk is, plaatsen we je bij bekenden in de klas (vriend/klasgenoot uit groep 8). Hou er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is.
Zijn er ook introductiedagen?
Aan het begin van het schooljaar zijn er introductiedagen voor de eerstejaarsleerlingen. Iedere school geeft hier een eigen invulling aan.