1. Home
  2.  | paracord.eu

paracord.eu

Wij hebben een heus logistiek centrum ín de school. Paracord.eu

Paracord.eu heeft 3.500+ uniek gekleurde touwproducten met meer dan 2,5 miljoen meter direct leverbaar uit eigen voorraad. En zij hebben nu dus een echt logistiek centrum ín onze school, waar onze leerlingen een levensechte leeromgeving hebben.

Waarom is Accent Capelle dit gestart?

Wij zochten als praktijkschool een extern bedrijf om de logistieke branche meer onder de aandacht te brengen bij onze leerlingen. We misten de aansluiting van ons aanbod binnen de school met de hoeveelheid logistieke bedrijven in de buurt.

Paracord.eu was ontzettend enthousiast om deze samenwerking aan te gaan. Het bedrijf past perfect bij Accent! Samen gaan we de uitdaging aan om leerlingen bekend te maken met de branche, ze op te leiden en uiteindelijk af te leveren met een logistieke achtergrond. Uiteindelijk hebben onze leerlingen zo meer kans op de arbeidsmarkt.

Daarnaast is de logistieke sector ook groeiende, denk hierbij bijvoorbeeld aan de pakketten die besteld worden bij Zalando, Bol.com etc. Deze brengen allemaal logistieke bewegingen met zich mee, waar onze leerlingen een bijdrage aan kunnen leveren.

Voordelen voor de school en de leerlingen

De leerling kan op een laagdrempelige wijze kennis maken met het logistieke vak. Het is in de school aanwezig en er kan geoefend worden met de diverse processen. Binnen het veilige en bekende van de school.

Tijdens hun werk bij Paracord.eu kunnen leerlingen werken aan branchecertificaten die landelijk erkend zijn in de logistiek, zoals ‘Orderpicken’ of ‘Werken in de productie’.

Voordelen voor Paracord.eu

De afgelopen jaren hebben diverse leerlingen bij het bedrijf Paracord.eu stage gelopen. Soms een week, soms enkele dagen, en soms heel gehele periode. Doordat de leerlingen binnen de school het bedrijf leren kennen, is het voor de leerling een laagdrempelige ervaring om eventueel stage te gaan lopen bij het bedrijf. Mocht het van beide kanten bevallen bestaat de mogelijkheid om naar het bedrijf uit te stromen.

Projecten

Voordat de leerlingen aan de slag gaan binnen school bij Paracord.eu krijgen de leerlingen bij het bedrijf zelf een rondleiding. Elke leerling weet dus wat voor bedrijf er achter Paracord.eu zit als ze op school ervaring op doen. In principe werken de leerling zonder druk van bijv. voorraad, verkoop of iets anders. Zo houden zij zich o.a. bezig met voorbereidingen voor beurzen. 

Over Paracord.eu

Het bedrijf Paracord.eu is uitgegroeid tot Europa’s grootste en meest toonaangevende aanbieder van origineel US Made Nylon Paracord en andere soorten gekleurd touw voor hobby en professioneel gebruik. Dagelijks versturen zij vanuit Nederland pakketten naar hun klanten binnen en buiten Europa.
 
Paracord.eu bestaat uit een zeer divers team, waar ieder zijn plek heeft. Ze bieden een werkplek waar iedereen zich welkom en veilig voelt; met oog voor elkaar; een nieuwe en ook tweede kans…
Zo is er ook ruimte voor stagiaires/leerlingen om te ontdekken wat het betekent om in een bedrijf, in een groep, in het werkende leven mee te draaien.

Meer informatie

Voor al je vragen of verzoeken kun je telefonisch contact opnemen met de school:
t 010 – 227 11 81

Of mail een van de betrokken docenten: