1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Capelle
  6.  | Kennismaken

Kennismaken

Weten dat praktijkonderwijs bij je past, is stap één. Maar je prettig voelen op je nieuwe school is minstens net zo belangrijk. Kom daarom eens langs met je ouders/verzorgers en proef de sfeer op onze school. Je kunt daarvoor een afspraak maken met Carla Bijlsma (zorgcoördinator) of Marja Swaneveld door een mail te sturen naar mj.swaneveld@cvoaccent.nl.

Instromen tijdens het schooljaar

Zit je nu op het vmbo of in het speciaal onderwijs en geeft je school het advies om naar het praktijkonderwijs te gaan? Of ben je verhuisd en zoek je daarom een nieuwe praktijkschool? Vraag je ouders/verzorgers dan contact met ons op te nemen. We maken graag een afspraak voor een intakegesprek

Je kunt ons bellen op: 010 – 227 11 81
Of een mail sturen naar: accentcapelle@cvoaccent.nl

Aanmelding en toelating

Heb je een keuze gemaakt en wil je je op één van onze scholen komen? Vraag dan aan je ouders/verzorgers om je aan te melden door dit aanmeldformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden doe je door je ouders/verzorgers te vragen om jouw gegevens in te vullen op het aanmeldformulier of door telefonisch contact op te nemen. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact op met je ouders/verzorgers om een kennismakingsafspraak te maken. Dan kunnen jij en je ouders/verzorgers de school van binnen zien en kunnen we elkaar beter leren kennen.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Als we je aanmelding hebben ontvangen, nodigen wij jou en je ouders/verzorgers uit voor een kennismakingsgesprek op school. Doel van dit gesprek is om elkaar beter te leren kennen. Ben je na dit gesprek enthousiast geworden en wil je je definitief aanmelden? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek.

Intakegesprek
Het intakegesprek volgt na het kennismakingsgesprek. Het intakegesprek voer je samen met je ouders/verzorgers, de directie of de ondersteuningscoördinator.  Samen nemen jullie allerlei vragen door en vullen jullie documenten in. Dit is nodig om de lesstof goed op je aan te kunnen sluiten en je aanmelding definitief te maken. 

Toelating
Voor de toelating gelden wettelijke regels. Naast de gegevens uit het aanmeldformulier en het intakegesprek hebben wij van iedere nieuwe leerling een onderwijskundig rapport nodig van de basisschool. Zodra wij alle gegevens hebben verzameld, bekijkt de toelatingscommissie of praktijkonderwijs goed bij je past. 
Binnen 6 weken ontvangen je ouders/verzorgers een brief met het besluit van deze commissie. De uitslag kan zijn dat je definitief naar één van onze praktijkscholen komt of toch het advies krijgt voor een ander type onderwijs. Een enkele keer is de uitslag onduidelijk en weten we nog niet zeker of het praktijkonderwijs bij je past. 

Wanneer moet mijn aanmelding binnen zijn?

Heb je een keuze gemaakt en wil je bij ons op school komen? Wacht dan niet te lang met aanmelden en zorg dat je aanmelding minimaal 10 weken voordat het schooljaar begint bij ons binnen is. 

Aanmelden doe je door je ouders/verzorgers te vragen jouw gegevens in te vullen op het aanmeldformulier of door telefonisch contact op te nemen. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact op met je ouders/verzorgers om een kennismakingsafspraak te maken. Dan kunnen jij en je ouders/verzorgers de school van binnen zien en kunnen we elkaar beter leren kennen.

Kan ik aangeven dat ik bij een vriend(in) in de klas wil komen?

Jazeker. Je kunt dit aangeven tijdens het aanmeldingsgesprek op je school. Als het mogelijk is, plaatsen we je bij bekenden in de klas (vriend/klasgenoot uit groep 8). We doen ons best, maar hou er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is.

Wanneer maak ik kennis met mijn nieuwe klas?

Voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe mentor en nieuwe klas. Ook kunnen nieuwe leerlingen van de basisschool proeflessen volgen.Ik

Zijn er ook introductiedagen?

Aan het begin van het schooljaar zijn er introductiedagen voor de eerstejaarsleerlingen.

Hoe is het contact met de mentor als ik op school zit?

Vanaf het moment dat je bij ons op school komt, volgt je mentor je voortgang via je portfoliomap en ons leerlingvolgsysteem (EA Match). Ook heb je mentor- en coachingsgesprekken waarin je bespreekt hoe het op school gaat, wat goed gaat en beter kan. 

Ontwikkelperspectiefplan (OPP)
Iedere leerling volgt een eigen leerroute aan de hand van leerdoelen. Dit noemen we het ontwikkelperspectiefplan (OPP). De leerdoelen beschrijf je samen met je mentor en je ouders/verzorgers. Minimaal 1 keer per jaar bespreken we het OPP met jou en je ouders/verzorgers.  

Mijn eigen portfolio, wat is dat?

Alle studieresultaten, certificaten en diploma’s bewaar je in je eigen portfolio-map. Dat is wel zo handig als je gaat solliciteren en je toekomstig werkgever wil zien wat je hebt geleerd. Dit is dus een belangrijke map die je goed moet bewaren.