1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Delfshaven
  6.  | Kennismaken

Kennismaken

Weten dat praktijkonderwijs bij je past, is stap één. Maar je prettig voelen op je nieuwe school is minstens net zo belangrijk. Kom daarom eens langs met je ouders/verzorgers. Je kunt daarvoor een afspraak maken met mevr. Roxane Danning of dhr. Michel Baas door contact op te nemen met onze school.

Open lesmiddagen

Speciaal voor leerlingen met hun ouders/verzorgers en leerkrachten van de basisschool en het speciaal basisonderwijs organiseren we open lesmiddagen. Tijdens deze middagen krijg je les van onze docenten zodat je goed kunt ervaren hoe het is om op onze school te zitten. Tijdens de open lesmiddag krijg je 4 lessen. Na de lessen weet je of onze school bij jou past. De open lesmiddagen zijn op 13, 17, 20 en 24 januari. Meld je van tevoren aan door te bellen naar dhr. Michel Baas op T: 010 – 415 58 28.

Instromen tijdens het schooljaar

Zit je nu op het vmbo en geeft je school het advies om naar het praktijkonderwijs te gaan? Of ben je net verhuisd? Dan laten we je graag kennismaken met onze school. Vraag je ouders/verzorgers contact op te nemen met onze school. We maken dan een afspraak zodat je een keer langs kunt komen en kennis kunt maken.

Aanmelding en toelating

Heb je een keuze gemaakt en wil je je op één van onze scholen komen? Vraag dan aan je ouders/verzorgers om je aan te melden door dit aanmeldformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Als we je aanmelding hebben ontvangen, nodigen wij jou en je ouders/verzorgers uit voor een kennismakingsgesprek op school. Doel van dit gesprek is om elkaar beter te leren kennen.

Ben je na dit gesprek enthousiast geworden en wil je je definitief aanmelden? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen jij, je ouders/verzorgers en de school allerlei vragen door en vullen jullie documenten in. Dit is nodig om de lesstof goed op je aan te kunnen sluiten en je aanmelding definitief te maken. Daarna bekijkt de toelatingscommissie van onze school of praktijkonderwijs goed bij jou past. Binnen 6 weken ontvangen je ouders een brief met het besluit van deze commissie. De uitslag kan zijn dat je definitief naar één van onze praktijkscholen komt of toch het advies krijgt voor een ander type onderwijs. Een enkele keer is de uitslag onduidelijk en weten we nog niet zeker of het praktijkonderwijs bij jou past. 

Wanneer moet mijn aanmelding binnen zijn?
Wacht niet te lang met aanmelden en zorg dat je aanmelding bij voorkeur voor 1 april bij ons binnen is.
Kan ik aangeven als ik bij een vriend(in) in de klas wil komen?
Jazeker. Je kunt dit aangeven tijdens het aanmeldingsgesprek op je school. Als het mogelijk is, plaatsen we je bij bekenden in de klas (vriend/klasgenoot uit groep 8). Hou er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is.