1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Hoogvliet
  6.  | Kennismaken

Kennismaken

Weten dat praktijkonderwijs bij je past, is stap één. Maar je prettig voelen op je nieuwe school is minstens net zo belangrijk. Kom daarom eens langs met je ouders/verzorgers en proef de sfeer op onze school. Je kunt daarvoor een afspraak maken door te bellen met de administratie T: 010 – 209 55 03 (8.00 – 16.30 uur) of een e- mail te sturen naar: accenthoogvliet@cvoaccent.nl.

Open lesochtend

Ieder jaar organiseren wij een open lesochtend voor leerlingen van de basisscholen en het speciaal basisonderwijs die geïnteresseerd zijn in onze school. Tijdens deze ochtend kunnen zij vakgroeplessen volgen om te ervaren hoe het is om op onze school te zitten. Een spannende, maar ook leuke ochtend, waarop de leerlingen actief bezig zijn. Wil je een open lesochtend bijwonen? Neem dan contact op met de school.

Instromen tijdens het schooljaar

Zit je nu op het vmbo en geeft je school het advies om naar het praktijkonderwijs te gaan? Of ben je verhuisd en zoek je een nieuwe school? Dan laten we je graag kennismaken met onze school. Vraag je ouders/verzorgers contact op te nemen met de school. We maken dan een afspraak zodat je een keer langs kunt komen en kennis kunt maken.

Aanmelding en toelating

Heb je een keuze gemaakt en wil je je op één van onze scholen komen? Vraag dan aan je ouders/verzorgers om je aan te melden door dit aanmeldformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Als we je aanmelding hebben ontvangen, nodigen wij jou en je ouders/verzorgers uit voor een kennismakingsgesprek op school. Doel van dit gesprek is om elkaar beter te leren kennen.

Ben je na dit gesprek enthousiast geworden en wil je je definitief aanmelden? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen jij, je ouders/verzorgers en de school allerlei vragen door en vullen jullie documenten in. Dit is nodig om de lesstof goed op je aan te kunnen sluiten en je aanmelding definitief te maken. Daarna bekijkt de toelatingscommissie van onze school of praktijkonderwijs goed bij jou past. Binnen 6 weken ontvangen je ouders een brief met het besluit van deze commissie. De uitslag kan zijn dat je definitief naar één van onze praktijkscholen komt of toch het advies krijgt voor een ander type onderwijs. Een enkele keer is de uitslag onduidelijk en weten we nog niet zeker of het praktijkonderwijs bij jou past. 

Wanneer moet mijn aanmelding binnen zijn?

Wacht niet te lang met aanmelden en zorg dat je aanmelding bij voorkeur voor 1 april bij ons binnen is.

Kan ik aangeven als ik bij een vriend(in) in de klas wil komen?
Jazeker. Je kunt dit aangeven tijdens het aanmeldingsgesprek op je school. Als het mogelijk is, plaatsen we je bij bekenden in de klas (vriend/klasgenoot uit groep 8). Hou er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is.