1. Home
  2.  | 
  3. Hoogvliet
  4.  | Vakgroep wint prijsvraag met groen schoolplein

Vakgroep wint prijsvraag met groen schoolplein

8 maart 2021

Dit jaar heeft de vakgroep Groen van de locatie Hoogvliet meegedaan aan de Groenprijsvraag in het kader van Het Levende Lokaal. Deze week heeft de jury laten weten dat de leerlingen van de vakgroep Groen de prijsvraag hebben gewonnen!

Het Levende Lokaal

Binder Groenprojecten en de Van der Spek Groep hebben een programma opgezet waarmee zij de groene en duurzame sector willen promoten bij scholen en jongeren. Dit programma heet Het Levende Lokaal.

Zij schreven een Groenprijsvraag uit en daarom hebben onze leerlingen een filmpje ingestuurd met al hun ideeën. Uit de vele inzendingen zijn zij nu dus gekozen om het schoolplein van Hoogvliet aan te pakken.

Accent Hoogvliet krijgt groen schoolplein

Samen met Binder en/of Van der Spek gaan de leerlingen van de vakgroep Groen én de leerlingen van de TOP Academie Groen het schoolplein op onze locatie vergroenen. Denk daarbij aan klimplanten aan de muren en vooral aan een schoolplein met minder stoeptegels en meer groen. Zo kunnen we nog meer genieten van de pauzes. 

Planning

Wanneer er gestart wordt met de aanleg, is nog een verrassing. Maar dat de vakgroep Groen in de toekomst het ‘groene’ schoolplein zal gaan onderhouden, is vrijwel zeker.

De eerste stap is door Accent Hoogvliet al gezet. Er staan nieuwe tuinbanken op het schoolplein die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. De nieuwe tuinbanken zijn duurzaam en zullen straks ook goed passen bij het ‘groene’ schoolplein.

We houden jullie op de hoogte!